Cauta

Fetita mea are 5 luni si de 2 luni face scaunul doar stimulata cu termometrul, cerut de ea, foindu-se. Ce sa fac? E normal?

ROMAN MIHAELA a intrebat pe 11.01.2012

Am citit ca un copil poate face si la 5 zile cu toate ca nu mi se pare normal. Tot de 2 luni fetita mea bea numai din beberon, uneori este chiar si constipata si intotdeauna ii trebuie cam 30 minute pana face. Ii este greu chiar daca nu este constipata. Alte alimente nu prea i-am dat, am incercat doar cate putin cu morcov, fructe cu lapte de la magazin special pentru bebe dupa 4 luni. As lasa-o asa sa faca singura, dar dimineata la aceeasi ora zilnic se foieste pana incepe sa planga daca nu o ajut.

5 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 8 ani

Continuati diversificarea alimentara, care va modifica si tranzitul intestinal, evitati morcovul, banana si introduceti citricele, strugurii, mere, pere, prune.

mami_fericita
a raspuns acum 8 ani

Mihaela eu stiu ca sucul de morcov dat in fiecare zi constipa si la uni bebei marul si desigur banana constipa. Pentry ca vad ca a inceput diversificarea cu suculet ai putea sa ai dai din cel de pere, sau struguri, sau prune care ajuta digestia si ar trebui sa nu mai ai probleme cu constipatia, la fel de bun este si ceaiul de musetel.

daria_luca
a raspuns acum 8 ani

Si eu am avut probleme cu constipatia cu ambii copii. Incercasem cu tot felul de fructe, legume, ceaiuri si degeaba. Medicul mi-a recomandat Duphalac. Nu mai stiu la fetita in cat timp s-a reglat, dar la baietel dupa o luna si ceva tranzitul functiona normal.

ROMAN MIHAELA
a raspuns acum 8 ani

Va multumesc, dar totusi mai am o nedumerire. De ce si atunci cand fetita nu este constipata, face tot doar cu termometrul? Cred ca am obosnuit-o asa, poate trebuie sa astept ca timpul sa ii schimbe atitudinea, deoarece nu pot sa nu o ajut ca nu mai poate dormi si plange, ba mai mult am obisnuit-o si seara.

daria_luca
a raspuns acum 8 ani

Ma gandesc ca s-a obisnuit sa fie stimulata. Eu mai bine i-am dat Duphalac sirop decat sa-i fac vreo fisura anala. Nu sunt de acord cu termometrul. Renunta la el. Mai bine supozitoare cu glicerina decat termometru. Multa rabdare. Cere sfatul medicului tau despre medicamentul Duphalac sirop. La noi nu a dat nicio reactie adversa si fetita mea are 6 ani, iar baietelul 11 luni. Pentru baietel, eu i-am spus medicului de Duphalac pentru ca asa reusisem sa vindec fata de constipatie. Si a fost de acord.

Vezi intrebari din: