Cauta

Fetita mea are 4 luni si de la 3 luni e alimentata cu lapte praf. Pana la 3 luni a avut o alimentatie mixta. Cum incep diversificarea?

ilinca a intrebat pe 31.10.2012

Acum ii dau suc de morcovi pe el il prefera si de mere, dar nu-i place asa bine. Incerc combinatia lor aproximativ 15 ml /data. Trebuie mai mult. Va rog sa-mi spuneti cand incep diversificare si cata supica si apoi pireut din cele fierte in supica sa-i dau. Dar la gustari, dimineata si seara tot lapte? Va rog clarificati-ma cu gramajele. Va multumesc din suflet, domnule doctor.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Fetita in varsta de 4 luni este corect alimentata cu lapte praf + suc de morcov, mere si citrice, poate incepe diversificarea, dupa ce inplineste varsta de 5 luni, prin introducerea initial, a supei de zarzavat, apoi treptat piureul de legume si cartof, la inceput diluat cu supa. Cantitatile de lapte praf trebuie sa fie intre 120 - 130 ml la fiecare dintre cele 6 mesese. Aceste cantitati pot varia in functie de numarul meselor ( 5 sau 6 zilnic ) si de apetitul bebelui. Supa, la inceput poate fi in cantitati reduse 30 - 40 ml apoi creste treptat. La fel piureurile, la inceput cateva lingurite.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/