Cauta

Fetita de 6 luni nu a mai luat in greutate de 3 saptamani. Ar trebui sa imi fac probleme?

Lavinia Rusu a intrebat pe 23.04.2017

Am o fetita de 6 luni care de 3 saptamani nu a mai luat in greutate. Ar trebui sa imi fac probleme? S-a nascut cu 300 g si acum are 7,200 g. Este alaptata la san. Pana acum a luat constant in greutate.

5 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Este normal sa fiti ingrijorata, dar nu disperata. Mai intai verificati-va secretia lactica; poate nu mai aveti lapte suficient, motiv pentru care ati observat incetinirea cresterii in greutate (proba cantarului - bebelusul este cantarit, apoi suge de la ambii sani, dupa care se cantareste din nou.

Indiferent daca ati constatat o scadere sau nu a secretiei de lapte, trebuie sa incepeti diversificarea alimentatiei cu supa de zarzavat, apoi intoduceti piureul de legume si treptat cantitati reduse (la inceput) de ficat de pasare, galbenus de ou (alternativ de 2 ori pe saptamana). In aceste conditii curba ponderala se va relua cu siguranta.

Astept observatiile! Sanatate!

Ioana93
a raspuns acum 3 ani

Ati inceput diversificarea? Nu sunt medic, dar presupun ca nu e nimic in neregula cu ea atata timp cat mananca la fel ca si pana acum, este vesela si activa. Important ar fi sa nu scada in greutate, zic eu.

De la 6 luni majoritatea incep sa devina mai activi, mai preocupati cu statul in fundulet, lucuri noi pentru ei. Deci nu cred ca ati avea motive de ingrijorare, fiecare bebe are propriul ritm de dezvoltare.

Lavinia Rusu
a raspuns acum 3 ani

In primul rand trebuie sa fac o corectie la cele scris anterior: greutatea la nastere a fost 3400g.
Multumesc pentru raspuns. Am inceput diversificarea de o saptamana.

Ioana93
a raspuns acum 3 ani

E numai bine daca ati inceput diversificarea, cu siguranta va incepe curand sa ia din nou in greutate. Fetita mea s a nascut la 36 de saptamani, a avut 2500 g si tot nu au fost probleme, s a dezvoltat perfect normal.

Multa sanatate si sa va bucurati de bebe!

Lavinia Rusu
a raspuns acum 3 ani

Multumesc pentru raspuns. Nu cred ca sunt probleme cu lactatia. Dupa masa greutatea creste cu 150-180 g. Cred ca problema este ca uneori nu are rabdare sa suga. Renunta foarte repede. Am inceput diversificarea de 2 saptamani.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/