Cauta

Fetita de 5 luni ia putin in greutate. De ce?

anisha a intrebat pe 27.03.2014

Am o fetita de 5 luni alaptata exclusiv la san care a luat doar 275 gr intr-o luna. I-am facut niste analize si Tgo-ul e dublu fata de normal. Eozinofilele si hematiile sunt marite, de asemenea. Ea a avut icter prelungit pana dupa o luna. In schimb MCV,MCH,MCHC si RDW sunt sub limita inferioara, scazute putin.

Doi medici au spus ca ar putea avea oxiuri, am facut pana acum 3 analize coproparazitologice + o analiza de amprenta rectala si au iesit negative.

Inainte de a-i face analiza de sange i-am dat Panadol, deoarece e putin racita, se poate ca acest medicament sa i influentat rezultatele?Lapte am, ea mananca bine, nu plange de foame. Acum ii dau Liv 52 si trebuie si fier. Ar putea fi Tgo-ul si eozinofilele cauza pentru care nu a luat in greutate?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Cresterea in greutate a bebelui este in functie de aportul alimentar, respectiv de caloriile asigurate de aceasta alimentatie.

In primul trimestru de viata, trebuie sa creasca zilnic cu 25 gr. pe zi, 750 gr. peluna, respectiv 2250 gr pe trimestru, iar in trimestrul doi de viata, cresterea normala trebuie sa fie de 20 gr /zi, 600 gr / luna respectiv 1800 / trimestru.

Deci, fetita dvs, daca a fost nascuta la termen si a avut greutatea de 3000 gr., acum, la 5 luni ar trebui sa-si dubleze greutatea, indiferent daca este alimentata la san sau cu lapte praf.

Discutati cu medicul ei, faceti proba suptului (cu cantarul) si vedeti cat suge si cat lapte aveti.

S-ar putea ca, secretia lactata, sa nu-i fie suficienta si atunci, trebuie sa completati cu un alt lapte.

In ceea ce priveste tratamentul si necesarul de fier si Liv 52 medicul pediatru care are in evidenta fetita este in masura sa hotarasca, in functie de analizele efectuate si de antecedentele personale.

anisha
a raspuns acum 6 ani

Multumesc de raspuns. Liv 52 ii dau la recomandarea pediatrului, din cauza TGO-ului marit, de asemenea mi-a spus sa ii dau si fier. Ea s-a nascut cu 3260gr, acum la 5 luni si jumatate are 6600-6700 gr.

Problema e ca nu a luat in ultima luna decat 275 gr. Vom incepe diversificarea peste cateva zile, momentan e racita si nu vrea mai nimic.

In privinta oxiurilor ce puteti sa imi spuneti?Eozinofilele sunt marite, dar la coproparazitologic nu iese nimic, de asemenea are gaze urat mirositoare. E doar alaptata la san. As putea sa ii dau ceva preventiv?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/