Cauta

Exista o solutie care sa functioneze pe moment (in afara de prebiotice care actioneaza in timp) pentru a calma refluxul gastroesofagian?

Nicoleta a intrebat pe 16.05.2015

Fata mea are 1 luna si 2 saptamani si regurgitarea a inceput sa fie inclusiv cand are doar suc gastric.

Cand se intampla sa vomite si nu are lapte in stomac urla si plange ca probabil o ustura groaznic. Ciudat ca are zile in care refluxul e groaznic de frecvent si zile in care doarme si ea.

Stiu de metodele de a evita refluxul respectiv (dar tot are reflux chiar daca le aplic):

- unghi de 30-40 grade (nu reusesc sa il fac decat cu perna care stiu ca nu e permis bebelusilor dar daca nu folosesc perna nu imi doarme deloc)

-sa nu se dea o cantitate mare de lapte (greu de realizat cand urla ca o ustura si tot cere lapte sa ii treaca din gurita gustul acidului din stomac)

-sa nu ingurgiteze rapid (sincer fetita mea mananca mult si rapid si tot schimb tetinele ca pana acuma cele de 0-3 luni mie mi se pare ca dau o cantitate mare de lapte sau poate suge prea puternic fetita mea)

-sa nu fie presionat stomacul (e usor de realizat dar refluxul e tot acolo).

Deci exista vreo pastila sau ceva pentru reflux care sa ii calmeze aciditatea si sa faca sa functioneze sfincterul esofagian?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Refluxul gastro- esofagian nu este o boala ci mai de graba o stare (tulburare functionala a progrsiunii continutului stomacal spre intestin- o parte este refulat spre esofag -in sus,- dereminand regurgitarea si chiar arsuri la nivelul esofagului, manifestate si prin dureri respectiv agitatia a bebelui ).

Totul se datoreaza slabei si lentei maturizare a muschilor din zona inferioara a esofagului, lentoare ce poate dura cateva luni de zile uneori chiar 10-12 luni.

Felicitari pentru documentatia pe care o aveti si masurile folosite de catre dvs pana acum si va recomand sa insistati pe pozitia verticala a bebelui ( in brate ) dupa fiecare supt si alimentatia ( suptul ) bebelui la cerere ( fara ore fixe ) .

Medicamente nu prea se recomanda, singur medicul care are in evidenta si supraveghere a bebelui fiind in masura sa aprecieze, anumite substante, pe perioade scurte.

ancuta33
a raspuns acum 5 ani

Buna. Eu cred ca o inteleg cel mai bine pe mititica ta pentru ca, stiu cum e sa-ti vina sucul ala gastric inapoi. Eu folosesc Gaviscon solutie dar, din pacate tu nu o poti folosi.

Incearca sa inclini putin patutul ca sa doarma cu capusorul putin ridicat uite ce am gasit pe internet poate te ajuta putin.

http://www.copilul.ro/sugar/sanatate/Refluxul-gastroesofagian-la-bebelusi-a6244.html

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/