Cauta

Este vreo probleme ca nu se intoarce singura pe burtica?

niko a intrebat pe 25.02.2013

Am o fetita de aproape 5 luni. La nastere a avut 2.900 kg, este alaptata exclusiv la san, iar acum are 6,700 kg. Este vreo problema ca nu se intoarce singura pe burtica? Mentionez ca este vioaie, da din maini si din picioare, dar nu prea ii place cand o pun pe burtica, acesta sa fie motivul pentru care nu se intoarce? A reusit sa se intoarca de pe burtica pe spate singura in special cand este dezbracata. As dori sa va mai spun ca suge degetelul, cum as putea sa o dezobisnuiesc? Va multumesc.

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Inca de la varsta de 3 - 4 luni copilul se poate intoarce de pe o parte pe alta datorita intaririi musculare de la nivelul membrelor si spatelui. Pentru stimulare se recomanda asezarea copilului pe burtica pentru ca initial sa-si ridice capul, ulterior sa se si intoarca singur pe spate. Copilul Dvs este unul vioi, asa cum spuneti, da din maini si din picioare si se si intoarce de pe o parte pe alta, deci nu aveti motive de ingrijorarea. Puteti insa sa repetati zilnic ceea ce am descris mai sus, cate 10 minute, iar cu timpul nu va mai fi un efort pentru copil sa se intoarca. Nu trebuie insa sa il fortati.

nuli
a raspuns acum 7 ani

Buna, eu zic sa stai linistita, depinde de la copil la copil. Bebe al meu are 6 luni si 10 kg si nu se intoarce nici acum. Are o energie extraordinara merge cu premergatorul da din maini si din picioruse, doarme pe burta dar nu se intoarce. Doctorii mi-au zis ca are destul timp sa se intoarca sa ma bucur ca inca sta cumintel. Multa sanatate si sa cresteti mari.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/