Cauta

Este obligatoriu sa ii fac fetitei mele ecografia de sold?

teodorescu florentina-luiza a intrebat pe 26.10.2011

In legatura cu ecografia de sold am o intrebare. Am o fetita, are deja 4 luni si as vrea sa stiu daca e necesar si obligatoriu sa ii fac ecografia de sold. Intreb pentru ca as vrea totusi sa mai aflu si alte pareri pentru ca mie nu mi se pare ca ar trebui sa ii fac pentru ca o analizez zi de zi pe fetita si nu mi se pare ca ar avea ceva ne la locul lui. Ce pareri aveti?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 9 ani

Probabil ca fetita are o asimetrie a cutelor de la nivelul muschilor fesieri si medicul o suspecteaza de o posibila luxatie congenitala de sold?! Si atunci ar fi necesara o radiografie de bazin, dar in prealabil trebue consultata si de un chirurg de la un serviciu de pediatrie.

Kattya_2000
a raspuns acum 9 ani

Baietelul nostru, in varsta de 6 luni si o saptamana, are pliurile de la picioare asimetrice. La varsta de 5 luni am fost trimisi la chirurgie infantila, unde ne-a fost recomandata ecografia de sold. Medicul de acolo, dupa ce l-a consultat, a spus ca e suficienta ecografia, nefiind necesara o radiografie (asta si pentru a nu-l iradia la o varsta atat de mica). Rezultatul primit nu a fost convingator, de aceea am apelat la un alt medic, care ne-a recomandat o radiografie. In urma radiografiei si a masuratorilor facute, ni s-a spus ca nu are nimic. Sfatul meu este ca mai bine-i faci macar o ecografie de sold (care nu-i dauneaza cu nimic), decat sa te trezesti mai tarziu ca are ceva probleme si sa-ti para rau. Fratele geaman al tatalui meu a avut de la nastere luxatie de sold si bietul om are si acum probleme cu piciorul. Din pacate, pe atunci (acum 70 de ani) nu prea erau metode de depistare a problemelor de acest gen.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările