Cauta

Este normal ca un bebe de 5 luni si jumatate sa pape in 24 de ore 500 ml lapte formula?

STINERU MARCELA a intrebat pe 25.04.2014

Precizez ca mai papa si cam 75 gr fructe pasate. Multumesc!

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Este foarte bine ca doarme noaptea intreaga. Nu precizati daca aceste alimente le primeste in afara de ceea ce suge de la dvs sau nu.

Un bebe la varsta de 5 -6 luni indiferent daca suge laptele de la mama sau daca este aimentat cu lapte formula, trebuie sa inceapa diversificarea cu supa de zarzavat si un fainos( cereale ) o masa + 4 mese cu lapte cate 140 ml la o masa.

Cantariti bebele periodic si vedeti daca greutatea creste sau nu.

Discutati cu medicul de familie si reglementati situatia pentru a nu ajunde la o anemie sau la o distrofie.

MARCELA
a raspuns acum 6 ani

Mie mi se pare foarte putin, am incercat sa o trezesc noaptea pentru un alt biberon, dar in zadar, ea de la doua luni doarme toata noaptea si acuma a ramas cu acelasi program.

MARCELA
a raspuns acum 6 ani

In afara de cel 500 ml formula mai mananca fructe pasate, iar dupamiaza supa, sau frulat de legume, am introdus si cereale, ea la 6 luni cantareste 6700, nascuta cu 2960, in ultima luna a luat in greutate 300 gr.

Eu locuiesc in Italia, aici medici au pareri diferite, unul zice asa unul zice asa, pediatra a zis ca daca mananca 500 ml formula si pape e bine totusi mie mi se pare putin lapte.

Diversificarea am inceput o la 4 luni, aici zice ca la varstra ei trebuie sa manance 210 ml de 4 - 5 ori, deci 4, 5 biberoane plus papele ceea ce pare exagerat cand vad ca ea mai mult de 500 ml nu vrea.

Multumesc de raspuns sunteti de foarte mare ajutor mamelor.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/