Cauta

Eritem fesier?

Cojocaru alina a intrebat pe 01.05.2017

Buna ziua,

Acum o saptamana va ceream sfatul pentru eritem fesier. Am cerut de la farmacie si mi-a dat Cutaden. Am schimbat si pamparsul (foloseam pempars activ baby dry, iar acum folosim premium care). Dar degeaba, iritatia nu dispare. Nu mai stiu ce sa fac. Am folosit si Bepanthen si Sudocrem si Pudra si ceai de musetel si la recomandarea medicului de familie am folosit Nidoflor.

Ce as putea sa fac? Va rog frumos sa ma ajutati.
Va multumesc!

6 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Intr-adevar, eritemul fesier (sau al zonei ano-genitale), care de obicei este determinat si intretinut de componentele din urina de pe scutece, constituie o problema neplacuta atat pentru bebe cat si pentru mama, ca si in situatia dvs.

Indiferent daca sunteti in tara sau in strainatate, mergeti la o farmacie. De obicei majoritatea elibereaza numai produse gata preparate, dar sunt si unele farmacii care au in atributii si prepararea celor prescrise de medic, cum este aceasta pe care o formulez acum si cu care am tratatat in Clinica de Pediatrie din Timisoara numeroase asemenea cazuri, cu succes!

Iata prescriptia:

Diagnostic: Eritem fesier

Rp/ Hidrocortizon 0,10 gr, Negamicina, Saprosan si Ozid de Zinc aa 1gr; Sol acid boric 3%, Lanolina, Vaselina aa 15 gr si Balsam de Peru 1 gr. Solutia obtinuta se aplica extern pe zona fesiera interesata, dupa toaleta regiunii.

Rugati farmacistul si astept rezultatul obtinut!

Sanatate,
Dr. Emil Otesteanu

Ioana93
a raspuns acum 3 ani

Buna ziua,

Am avut si noi perioade cand fetitei nu i trecea cu nimic, am mers la doctor care i a dat o crema ce continea hidrocortizon, dar se da numai cu reteta, nu trebuie administrat prea mult din motive medicale.

Daca ati incercat totul, schimbat pampersi, lasat cate 10 min fara, n ati mai folosit servetele umede, cred ca singura solutie care va ramane e sa mergeti la medicul de familie sa va prescrie ceva, poate va prescrie crema cu hidrocortizon, poate altceva. Multa sanatate! Sper sa rezolvati problema cat mai curand, stiu cat de frustrant este!

Cojocaru alina
a raspuns acum 3 ani

Multumim frumos de sfat. Dar medicul de familie ne-a dat nidoflor care mai tare a inrosit-o.

Ioana93
a raspuns acum 3 ani

Imi pare rau. Eu nu sunt in Romania, si aici medicul i a prescris ce v am zis. Eventual mergeti direct la farmacie, si intrebati farmacista de unguent sau crema care contine hidrocortizon 0,5 %, nu mai mult, daca nu va da asta, luati clotrimazol 1%, posibil sa fie infectie fungica. O dati 3 sau 4 zile, de max 2 ori pe zi. Sper sa gasiti si sa functioneze!

Ioana93
a raspuns acum 3 ani

Apropo, am uitat sa mentionez, in farmaciile din Romania, nu stiu daca in toate, dar mama mea a luat de la una, o crema facuta in farmacie special conceputa pentru iritatiile de scutec. Intrebati si de asta, poate ajuta.

Cojocaru alina
a raspuns acum 3 ani

Va multumesc frumos pentru sfaturi!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/