Cauta

E coli enteropatogen la un bebe de 11 luni, poate fi indepartat prin tratament naturist?

Dara01 a intrebat pe 02.10.2013

La 8 luni avea 4-5 scaune pe zi, urat mirositoare, atunci am descoperit bacteria. Am mers la medic, a primit Zinnat, a disparut, ca dupa 2 luni sa para iar. Nu inteleg de unde il ia microbul. Am facut si noi analize, in casa e curat, copilul e ingrijit. Poate fi de la orice musafir purtator, de afara. Nu mai vreau sa ii dau antibiotic, nu exista o alta solutie? Multumesc.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

In mod normal Escherichia - Coli este prezenta in organismul uman avand un rol important, alaturi de flora intesinala saprofita din intestin, in intarirea imunitatii organismului si nu devine agresiva decat in anumite situatii de dezechilibre sau cand este transmisa pe cale rectal - orala de la o alta persoana (maini murdare, scutece - fructe si legume insuficient spalate etc ).

Tratament medicamentos antidiareic sau antibiotic nu este indicat, deoarece poate creea rezistenta bacteriana.

Colaborarea intre familie si medic privind respectarea cu strictete a normelor de igiena sanitara personala, precum si a starii de deshidratare prin diaree sau varsaturi a copilului sunt de prima necesitate, deci este bine ca ati renuntat la tratamentul cu Zinnat.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/