Cauta

De ce tuseste bebe?

HELLEN a intrebat pe 26.03.2013

Buna. Fetita mea de 11 luni tuseste de 3 zile, nu are febra sau alte probleme. Inainte sa apara tusea a facut febra 38,5 (febra a trecut dupa cateva ore cu Panadol). De asemenea, transpira destul de des, in special dupa laptic seara, dar uneori si in timpul zilei. I-am dat siropel de gat, Stodal, dar nu prea are efect. Trebuie sa ma ingrijorez?

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Daca a facut si febra cel mai probabil aveti de-a face cu o infectie de cai respiratorii superioare, iar tusea apare in acest caz din cauza iritatiei receptorilor de la nivelul faringelui.

Recomandat este tratament simptomatic (antitermice). La copii tusea este de multe ori cauzata de secretii, astfel prin aspirarea acestora se calmeaza si tusea, medicamentele antisusive reprezentand a 2-a intentie terapeutica.

Stodal este un sirop indicat in tusea spastica (seaca), putandu-l administra doar in aceasta situatie.

In schimb, va recomand sa o aspirati de 3 ori pe zi dupa ce i-ati pus in prealabil ser fiziologic in fiecare nara 1-2 ml.

Daca tusea persista este indicat sa o vada medicul de familie sau pediatru pentru a exclude o bronsiolita, pneumonie s.a.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/