Cauta

De ce se trezeste din ora-n ora fetita si cum sa fac sa se obisnuiasca sa adorma in patut?

geta a intrebat pe 24.11.2013

Am o fetita de 11 luni, alaptata la san si de la 5 luni jumatate am inceput diversificarea seara cu cereale, deoarece nu se mai satura. De atunci, am introdus aproape toate alimentele, mananca bine, e grasuta, dar continua sa se trezeasca noaptea si din ora in ora. Ii dau piept dimineata si seara la culcare dupa ce la ora 19-20 ii dau cereale, apoi piept. I-am mutat patutul din camera noastra de la 8 luni, temperatura din casa e 22 grade, o scot in parc de 2 ori pe zi, dimi si seara, o pun sa mearga pe jos, in rotobil, ne jucam cu ea, la pranz doarme de la 13-15.

Eu am 2 probleme cu ea:

1. nu adoarme direct in patut sau in pat decat in brate plimbata prin casa, la piept sau in carut cand ne plimbam pe strada. Am lasat-o sa planga si 2 ore ( supravegheata si vorbindu-i, distragandu-i atentia cu pocnit din degete, etc) si tot degeaba.

2. se trezeste din ora in ora noaptea si trebuie sa fac ture cu ea prin casa in brate. Am avut si 2 saptamani in care nu ii dadeam noaptea piept si tot se trezea.

Acum cu pediatrul i-am dat o cura de romergan de 7 zile si se trezea de 3 ori pe noapte, la intrerupere din ora in ora. Chiar nu mai stim ce sa facem, am incercat de toate: cu pijamale mai groase, mai subtiri, usa inchisa, usa deschisa, cu cereale seara, fara cereale, cu baita, fara baita.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Vad ca ati incercat cam tot ceea ce este corect, in afara de faptul ca a-ti cedat vointei ei de a adormi numai in bratele dvs si va doreste permanent langa ea.

Mentineti legatura cu medicul pediatru care vad ca va indruma corect, chiar si cu doze mici de sedativ asigurandu-si intrega responsibilitate.

Dvs trebuie sa aveti multa rabdare si tenacitate si cu ceva diplomatie sa o faceti sa mai cedeze din dorintele exagerate, in mod treptat.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/