Cauta

De ce nu face scaun singur?

petronela a intrebat pe 26.04.2016

Bebe are 3 luni si 2 saptamani si nu face scaun singur. Este alaptat la san, creste normal, doarme normal, si de cateva zile ii dau omogenizat de pere recomandat de pediatra.

Ultima data l-am lasat 4 zile fara sa faca scaun, dar am zis ca sunt prea multe zile si l-am ajutat si nu a facut foarte mult si era cremos si de culoarea mustarului. Credeti ca ar trebui sa-l ajut in fiecare zi? Si da gaze urat mirositoare cred ca de asta nu este umflat la burtica.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Puteti folosi supozitor cu glicerina sau chiar termometrul, pentru declansarea emisiunii scaunului, daca 2-3 zile nu face.

De asemenea reglati-va regimul alimentar al dvs
( evitati mancarile indigeste, prea uscate, mezelurile..etc) si consumati multe lichide, fructe si legume, lapte si derivatel.

Scaunul i se va regla pe masura ce trece la diversificare.

ancuta33
a raspuns acum 4 ani

Buna. La bebelusi nu se da nimic pana la 6 luni cand incepi diversificarea. Eu nu am sa inteleg de ce recomanda pediatrii la 3 luni nu stiu ce porcarii sa le dam bebelusilor cand ei abia daca scapa de colici.

Ei nu au inca tranzitul format. E normal sa nu poata sa faca singur caca. La ei totul se formeaza pana la 6 luni.

Nu ai de ce sa te sperii mai ales daca e alaptat. Eu nu i-am alaptat pe ai mei, dar am avut aceeas problema. Evident ca nu-i lasam 2 zile sa nu faca caca.

Le introduceam supozitor cu glicerina sau varful de la termometru in fundulet si ii stimulam sa faca.

Isi va regla singur tranzitul stai linistita. Important e sa faca normal (galben si pastaos).

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/