Cauta

De ce nu doarme copilul meu noaptea?

aty_arts1221 a intrebat pe 08.12.2012

Bebele meu are 5 luni si nu doarme toata noaptea. Il culc la ora 21:00, se trezeste la 12:00, la 03:00, la 06:00, la 20:00. Mananca si adoarme imediat. Cand era mai mic se trezea odata la ora 3 manca si adormea. Ziua doarme doar 2 ore in 4 reprize.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Daca bebele suge suficient lapte, iar acum cand incepeti diversificarea masa de seara este mai consistenta (un gris cu lapte) nu mai are nevoie sa se trezeasca noaptea. Dupa ce a supt si a fost tinut in brate in pozitie verticala pentru a elimina aerul inghitit odata cu laptele, bebele este asezat in pat si lasat sa faca ce doreste pana se plictiseste si adoarme. Daca se foieste sau chiar plange, este supravegheat de la distanta si trebuie lasat in pace pentru a adormi, fara sa i se vorbeasca si nu este luat in brate.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Poate nu se satura. Cum il hranesti? Cu formula de lapte sau la san? Eu il alaptez pe Bogdan. Pe la 4 luni jumatate, crescuse si mi s-a parut ca se trezeste mai des (cateodata se trezea pe la ora 03:00 - 04:00), din acesta cauza am inceput sa am grija sa imi stimulez lactatia. De atunci, aplic cu stictete urmatoarele reguli:
-consum mai multe lichide, in special seara;
-inainte de al pune la supt fac un dus cald;
La masa de seara intotdeauna ii ofer lapte din ambii sani.

Se mai poate ca copilul sa fie mai lenes, incearca sa il stimulezi pentru a manca.
O alta posibila cauza este aceea ca s-ar putea sa aiba aer in stomac, bea lapte si apoi are senzatie de saturatie si adoarme. Sa il ridici de mai multe ori in timpul mesei sa ragaie.
Mai poti sa faci proba cantarului, dar s-ar putea sa fie frustrant (cunosc cazuri). Daca la sfarsit de saptamana copilul a luat in greutate si este in grafice atunci este bine.
Bogdan doarme de la 21 pana dimineta la 06:00 - 06:30 cand are prima masa a zilei, apoi adoarme pana la 08:00 - 08:15.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/