Cauta

Cum trebuie sa procedez ca sa ii schimb laptele praf Novalact cu Aptamil?

Meda a intrebat pe 25.07.2011

Acum o saptamana i-am schimbat laptele praf, adica nu i-am mai dat Novalact, ci i-am dat dat Aptamil, iar de ieri are scaun la fiecare masa si cam moale, dar cu graunte. Ar trebui sa ma ingrijorez, mi s-a zis ca trebuia sa ii schimb treptat latele. Cum sa procedez acum?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 9 ani

Normal ca trebuie sa procedati treptat si nu toate mesele deodata, pentru acomodare si testarea tolerantei, ca si la diversificarea alimentatiei.

mamiMatei
a raspuns acum 9 ani

Raspunsul meu va fi tardiv insa raspund totusi pentru viitor. Orice schimbare sau adaugare in alimentatia unui bebe (chiar si a unui copilas de 1-2 ani) se face treptat. Adica cate putin, asteptam 1-2 zile si observam reactia, apoi daca e ok (scaun = culoare si consistenta, nu vomita, nu a facut nicio reactie alergica), continuam cu respectivul aliment (in cazul tau laptele) cate putin, marind doza de la o zi la alta. La 2,5 luni bebe mananca aproximativ 90 ml lapte la o masa. Inlocuiesti doar 5 - 10 ml in prima zi (poti chiar sa-l si amesteci). Apoi in a doua zi, mai cresti cu 5 - 10 ml si tot asa pana il inlocuiesti. Acum insa este tarziu, mergi incontinuare pe Aptamil. Sanatate.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările