Cauta

Cum trebuie sa ia in greutate sugarul de 3 luni?

andr334cx a intrebat pe 28.03.2014

Buna ziua! Andrei a implinit pe 25 martie 3 luni. In aceeasi zi am mers la controlul lunar la pediatru si am aflat ca are 62.5 cm si 5,500 kg.

Pediatra a spus ca a luat putin in greutate (doar 500 g) in ultima luna si ne-a spus sa ii dam, in completare, lapte praf.

Copilul este alaptat strict la san, dar nu da semne ca ii mai fi foame dupa masa sau ca nu s-ar satura.

Este vioi, urmareste cu privirea, rade, da din maini, din picioare, se intoarce pe cate o parte, nu pare ca ar avea vreo problema.

Am incercat sa si urmez sfatul dnei dr., dar dupa ce termina de msncat la san, nu mai vrea lapte praf. Il impinge afara si se enerveaza.

Pentru mine asta inseamna ca este satul. Doamna dr. insista spunand ca trebuie sa ia minim 750g pe luna.

Nu ne facem probleme ca ar fi ceva in neregula, probabil asa ia el in greutate. Ne puteri ajuta cu o a doua parere, va rog? Multumesc!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Din cele relatate de catre dvs se pare ca are dreptate si doamna doctor si d-vs, deoarece crestera in greutate si talie in primele 3 luni de viata trebuie sa fie, in medie, 750 gr / luna adica 2250 gr / trimestru si daca aduna cu greutatea cu care se naste un bebe (3000 - 3200 gr ) rezulta un total de 5,500 gr ( in medie ) exact cat are bebele dvs acum.

Si talia ( inaltimea ) este in limitele normale. O oarecare diferenta ar putea fi in cazul ca bebele d-vs a fost nascut cu un plus de greutate si talie.

Dar, deoarece in trimestrul II de viata ( intre 3-6 luni ) cresterea normala a bebelui este de 600 gr / luna adica 1800 gr / trimestru, si faptul ca bebele este alimentat numai natural ( avand lapte suficient de la dvs si refuza un supliment, puteti continua asa cum solicita bebele, iar la 5 luni puteti incepe diversificarea.

andr334cx
a raspuns acum 6 ani

Multumesc!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/