Cauta

Cum se trateaza eficient rahitismul carential?

maria a intrebat pe 02.08.2014

Fetita mea are rahitism carential, au vazut-o mi multi medici, cred ca au avut miopie, numai acum 2 luni, medicul de familie mi-a zis.

A avut o infectie cu Klebsiella, cu aderenta digestiva, pe care tot acum am depistat-o, luata din spital, de la externare, acum o tratez cu augmentin, cf antibiogramei.

De la 8 luni ii dau calciu gluconnic, 6 picaturi vit D3, forma romaneasca, vad ca este mai puternica, face tumbe, are 4 dintisori, dar problema mare este ca nu sta in picioare, nu poate sustine corpul, are 8 kg, dat acestei bacterii nu a crescut decat 500 g / luna, poate tot ea a dat si malabsorbtie, nu a prea avut pofta de mancare, sper sa reusim sa o tratam.

Am cumparat vit d3 injectabil, din Franta, am o verisoara farmacita acolo, trebuie sa gasesc un medic bun, sa-mi faca schema de tratament, cei de aici zic ca nu stiu, nu au facut?
Va sta oare in picioare? Imi este tare frica. Ati mai intalnit asa ceva in practica medicala?

Am inteles ca ar fi o hipotonoe musculara si ca o sa se rezolve problema, dar am zis sa merg la un spital mai mare, sa fac ecografii la fontanela, sa caut un medic bun, aici nu avem. Am fost la toti, am facut "n" coproculturi, fetita a fost vazuta de toti, toti ca este bine, ca asa este ritmul ei, ca imaturitatea tubului digestiv da mucus, fetita facea cu mucus, avea tranzitul accelerat, nu prea manca, nu lua in greutate cum trebuie.

Dvs., din experienta dvs si cazuistica, ce-mi recomandati?

- sa- fac injectabil, cum??? stiti vreo schema, fetita are 10 luni

- cand va putea sa sustina corpul, nu sa mearga?

- este bine 5 picaturi Vit D3 continuu, apoi, dupa 2 ani, in lunile ci "r", asa mi-a zis o pediatra, dar nu am incredere in ea, am avut incredere in ea si uitati ce s-a intamplat cu fetita mea.

Va multumesc anticipat, din suflet dle doctor!!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Stimata, mama a fetitei - bebe, in varsta de 10 luni, apreciez nelinistea in care va aflati si incerc sa va ajut, recomandandu-va sa mentineti legatura cu pediatrul fetitei, ale care-i sfaturi privind tratamentul rahitismului sunt corecte.

Daca, intradevar, semnele rahitismului clinice si biologice sustin acest diagnostic, atunci tratamentul trebuie facut cu Vitamina D in doza cuprinsa intre 400 - 800 U.I ( functie de forma pe care o prezinta fetita ) neintrrupt pana la varsta de 18 luni de viata, iar pana la 3-4 ani numai in perioada de iarna si primavara - sau asa cum v-a spus medicul pediatru, numai in lunile cu litera "R" in denumire lor.

La aprecierea medicului se poate sau nu vit A si scurte cure de Calciu. Baza fiind alimentatia din care sa nu lipseasca oul, carnea, laptele praf, special preparat pentru aceasta afectiune, unt, ficat, zarzavaturi, fructe, dar sarac in fainoase si gris.

Factori adjuvanti ca aeroterapia, plimbari in aer liber, razele solare (expunere moderata).

In ceea ce priveste administrarea de Vitamina D3 pe care o aveti deja si daca medicii considera ca este necesara in locul Vitamine care se administreaza oral, vor vedea cate UNITATI INTERNATIONALE contine fiola si o vor injecta la 4 sau 6 saptamani, prospectul insotitor al fiolelor insoteste totdeauna produsul.
Problema hipotoniei musculare, trebuie clarificat de catre medicul pediatru si cu cei din sppital unde a fost internata fetita, caci poate are un substrat carential - alimentar, situatie care se rezolva prin regim alimentar echilibrat si kinetoterapie, gimnastica medicala si masaj muscular, fara probleme.

O colaborare corecta si permanenta intre parintii bebelusilor si medicii, va fi un castig sigur pentru copii.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/