Cauta

Cum se trateaza bronsita obstructiva la un bebe de 2 luni?

allecselu a intrebat pe 01.12.2014

Sunt mama unui baietel de 2 luni si o saptamana, iar de aproape o luna de zile tuseste.

Prima saptamana nu tusea doar o data sau 2 ori pe zi si am zis ca poate s-a inecat cu lapte sau cu saliva, deci am zis ca e ceva trecator.

A doua saptamana am fost la un consult la medicul de familie si mi-a dat Bromhexin. Nu ia trecut.

Dupa 3 zile am fost la un medic pediatru si i-a dat Ambroxol, Amoxicilina suspensie si Panadol.

Cateva zile am crezut ca se amelioreaza, dar a revenit. La o saptamana am fost la control si vazand pediatra ca inca tuseste mi-a recomandat sa il internez pentru ca in spital se face tratament cu aerosol si numai cu el ii va trece. Asa am si facut. Ne-am internat, dar nu i-au facut tratament cu aerosol pentru ca ziceau ca este prea mic si lui nu sunt dezvoltati receptori pentru Ventolin.

Ceilalti copii de 4-5 luni care mai erau internati cu bronsita si-au revenit cu aerosolul si al meu am crezut ca si-a revenit pt ca nu mai tusea deloc. I-au facut tratament cu Ampicilina iv, Hidrocortizon iv si Bromhexin.

Am ajuns acasa. Dupa o saptamana de spitalizare si la o zi a inceput din nou sa tuseasca din ce in ce mai tare cu expextoratii. Am gasit ceva mucus in pampers si am vazut cand tusea i se rupea cate un pic si inghitea, dar zici ca nu isi mai revine. Mi-au dat tratament acasa cu Ambroxol si Amoxicilina suspensie si Prednison, dar nu ii trece nici cum.

Ce e de facut? Ca mie imi e mila de el cand il vad cum se chinuie. Astept raspunsuri daca cineva a patit la fel. Multumesc.

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Medicul pediatru trebuie sa stabileasca diagnosticul corect - poate este vorba de o bronsita alergica, o bronsita spastica, astmatiforma, care reactioneaza bine la tratamentul antialergic, antispastic si chiar cu aerosoli ( fie la domiciliu, fie in policlinica).

Eftimie
a raspuns acum 5 ani

Poti sa ii faci aerosol. Eu lui bebe al meu i-am facut aerosol de la o luna ca mi-a racit, dar i-am facut acasa. Poti sa iti cumperi si tu aparat ca se gasesc in magazine si poti sa ii faci aerosoli cu ser fiziologic.

allecselu
a raspuns acum 5 ani

Acum de 2 zile ii fac aerosoli acasa. Sa speram ca va fi bine si ca nu va mai fi nevoie de o noua internare. Multumesc pentru raspuns.

Paula
a raspuns acum 5 ani

Daca te mai ajuta acum si eu am avut probleme cu fetita la 2 luni si o saptamana si m-am internat in spital cu ea.

Tot asa tusea si ea dar la noi a inceput si sa se auda ca un fluierat pe piept. Mi-a facut 3 zile tratament cu adrenalina aerosol de 2 ori pe zi si hidrocortizon iv, apoi ventolin aerosol de 2 ori pe zi si hidrocortizon iv de 3 ori pe zi timp de 3 zile apoi inca 2 zile cu ventolin aerosol si la o ora diferenta aerosol cu ser fiziologic.

Acum avem 3 luni si jumatate, dar nu am mai avut probleme multumesc lui Dumnezeu.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/