Cauta

Cum se prepara spanacul pentru bebelusi?

pana ionela laura a intrebat pe 05.02.2013

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

In diversificarea alimentatiei la bebe, puteti introduce si spanacul de la varsta de 7 luni. Prepararea nu necesita metode speciale, fata de cele pe care le folosim la adult, cu o mentiune ca dupa ce apa in care l-ati pus la fiert a dat in clocot 2-3 minute, se scurge sau spanacul este scos cu o sita prin care se scurge foarte bine.

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Spanacul se va spala cu mare atentie, se da in clocot si de preferat se blendeaza facandu-se piure. Poate fi administrat ca atare sau amestecat cu branzica de vaci, carne de pui / vita fiarta si mixata sau chiar fainos (cereale).

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Pui intr-o oala putina apa si adaugi spanacul cand aceasta fierbe. Exista in comert o sita speciala care se pune pe fundul oalei, astfel il faci pe aburi. Dupa ce a fost oparit se scurge foarte bine de apa deoarece contine nitriti. Sa nu il supra gatesti ca isi pierde din calitate (maxim 2 minute). La inceput ii pui bebelusului ceva frunze in pireu, sa vezi cum reactioneaza, in decurs de cateva zile poti sa maresti "doza".

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/