Cauta

Cum se face trecerea de la lapte praf la lapte de capra?

cristina a intrebat pe 30.09.2013

Buna ziua, am 2 fetite gemene de 3 luni care momentan mananca lapte praf Nan, dar din motive financiare nu ne mai putem permite sa cumparam. Consumam 2 cutii de 400 gr la 2 zile. As vrea sa trecem pe lapte de capra momentan proaspat si dupa congelat, deoarece pe la sfarsitul lunii octombrie caprele intarca si m-am gandit sa congelez o cantitate mai mare sa ajunga inca vreo luna si apoi pe la 4 luni jumatate sa trecem pe lapte de vaca. Cum trebuie sa fac trecerea la laptele de capra, si daca, de exemplu peste o luna se intampla sa plec de acasa vreo saptamana si nu pot lua cu mine laptele de capra congelat, as putea sa le dau lapte praf si cand ma intorc sa trecem pe lapte de capra din nou sau odata ce fac trecerea pe lapte de capra mergem numai pe acesta si nu ma mai pot intoarce la laptele praf. Va multumesc anticipat.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Felicitari pentru fetitele gemene in varsta de 3 luni pe care le-ati nascut.

Apreciez grija deosebita si preocuparile dvs pentru alimentatia, cresterea si dezvoltarea lor, dar comentariul dvs in legatura cu jocul imaginar al unei astfel de posibilitati de alimentatie a lor il consider ca inaplicabil si cu posibile riscuri neplacute, chiar daunatoare.

Trecerea la un alt fel de lapte se face treptat si numai cu cate o masa pe zi pentru a observa daca il tolereaza sau nu ( mai ales ca este vorba de doi bebe sugari si nu numai de unul singur }.

Nu va recomand laptele congelat.

Pe de alta parte, la varsta de 5 luni trebuie sa incepeti diversificarea alimentatiei care trebuie inceputa la domiciliu, nu in deplasare.

Deci, ori faceti schimbarea cu lapte de capra proaspat ori cu lapte de vaca, acela de care aveti posibilitatea sa dispuneti cel putin cateva luni de zile.

In orice caz orice hotarare veti lua, medicul fetitelor trebuie sa fie garantul acestor modificari - medicul este cel care poate interveni promt in caz de reactii sau anumite perturbari gastrointestinale.

magdalena
a raspuns acum 7 ani

Buna, vreau sa-ti spun ca am si eu un bebelus care acum are un an si am inceput sa-i dau lapte de capra proaspat de la 5 luni pentru ca nu tolera foarte bine formula NAN, si l-a acceptat pe cel de capra foarte bine. Nu a mancat la program, ci de cate ori a vrut ( la discretie ).
Acum arata foarte bine si a inceput sa mearga.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/