Cauta

Cum sa interpretez si sa tratez petele rosii la sugar?

Roza a intrebat pe 30.03.2017

Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. Am o fetita de 8 luni care papa la san, dar care a inceput si diversificarea. Problema este ca de vreo 2-3 zile are niste bubite si pete rosii pe piept si burtica... foarte putin pe spate, aproape inexistente.

Nu am introdus niciun aliment nou in alimentatia ei si as putea spune nici in a mea, cu o exceptie: eu ma mancat iaurturi cu grasimi (care se gasesc in comert, nu cele light sau cu 0% grasimi. Nu stiu de la ce ar putea fi. Nu are febra si nici diaree, mananca, doarme, nu pare sa o manance bubitele. Ar putea fi alergie?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Eruptia cutanata fara febra si fara alte simptome infectioase, sau alterarea starii generale, poate reprezenta o manifestare a unei alergii). Insa fiindca dvs. afirmati ca fetita este alimentata si la aceasta varsta numai cu lapte matern si nu ati inceput diversificarea alimentatiei, nu pot lua in considerare "Un anumit aliment nou introdus in alimentatie" drept cauza alergica!

Este posibil sa fie o eruptie dupa transpiratie (discret vizibila, cum afirmati). Verificati temperatura din camera de dormit si aveti grija ca lenjeria de corp sa nu fie prea groasa. Daca totusi persista, ar fi bine sa fie vazuta si de catre medicul de familie.

In ceea ce priveste faptul ca fetita in varsta de 8 luni nu a inceput la varsta de 5-6 luni diversificarea, nu este bine, deoarece numai laptele de mama (care este intr-adevar de neinlocuit nu mai poate satisface necesarul caloric si de crestere in greutate si chiar imunitate. Trebuie sa incepeti imediat diversificarea sau reveniti cu mai multe explicatii! Sanatate!

Roza
a raspuns acum 3 ani

Multumesc de raspuns. De fapt, scrisesem ca o alaptez, dar ii dau si papica. In principal mananca piure de fructe si morcovi.
Multumesc pentru raspuns!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/