Cauta

Cum sa ii impun copilul de 3 luni sa manance?

Tatiana a intrebat pe 21.10.2013

Fetita mea are 3 luni si mananca foarte putin la o masa. Mananca aproximativ 3-4 minute, rar 10 minute si sa-mi goleasca sanii, dar daca o impun plinge. Ea este foarte calma, doarme bine, colici nu are. Imi fac griji deoarece nu a adaugat aproapte deloc in luna a 3. Ca in lunile precedente manca la fel, dar si adauga. In prima luni 1 kg si 100gr., in a doua luna 650 gr. dar in a treia luna doar 0,20gr. Ce sa fac?

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Fetita trebuie consultata de catre medicul pediatru, iar pana atunci tineti-o la san cat puteti treaza prin mangaieri ale obrajilor, dupa care o cantariti si daca nu a supt suficient si nu a golit sanul, mulgeti laptele si il administrati fie cu biberonul, fie cu lingurita, la oricare din mesele urmatoare. Ascultati si recomandarile medicului pediatru al fetitei.

Tatiana
a raspuns acum 7 ani

Fetita vede numai sanul si incepe a plange daca incerc sa o impun. Mi s-a spus sa nu-i dau biberonul ca va refuza cu totul pieptul.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Nu vreau sa te alarmez, dar ginecologul meu mi-a spus ca in general daca mama este gravida copilul care este alaptat refuza sa mai suga. Deci, e o varianta.

O alta varianta este ca ti-a venit menstruatia sau ca urmeaza sa iti vina. Am patit ceva de genul cand mi-a venit prima data dupa nastere, m-a durut ingrozitor si capul.

Poti sa incerci sa ii administrezi cu seringa. De la cursul de puericultura am aflat ca nu e o problema daca copilul e alimentat cu biberonul, atata vreme cat il hraneste o alta persoana (nu mama).

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/