Cauta

Cum sa fac sa-mi conving bebelusa de 5 luni sa manance sucul de fructe?

andromeda3 a intrebat pe 19.01.2011

Am inceput diversificarea, de aproximativ o luna, la recomandarea pediatrului,cu sucul de fructe pentru ca bebe are probleme cu digestia, are scaun o data la 3 zile. Sucul trebuie sa o ajute in acest sens. Am inceput treptat, de la o lingurita de suc, introducand pe rand alte fructe pe langa mar (la 4 zile), un singur fruct nou odata. Nu inteleg de ce il refuza. Se scutura, aproape ca vomita si daca insist incepe sa planga. Am incercat mere, pere, prune, mandarine, portocale, pepene galben, refuza orice.in schimb bea foarte mult ceai,aprox 700 ml/zi. Laptele praf pe care il dau este Nan HA1. Va multumesc!

3 raspunsuri

ionescu_silvia
a raspuns acum 9 ani

Combinati sucul cu suc de morcov crud. Sucurile mentionate pot fii prea accide, prea acre.

iuliana manolache
a raspuns acum 9 ani

Eu nu sunt medic, dar iti pot raspunde din experienta propie. Am inceput diversificarea in jur de 5 luni, la baietelul meu, cu suculet de morcov apoi combinat si cu mere, progresiv. La tolerat foarte bine. Eu stiu ca nu se dau citrice la bebelusi pana, cel putin, la 6 luni.

andromeda3
a raspuns acum 9 ani

Multumesc mult pt sfaturi! Morcovul am inteles ca constipa, printesa mea are probleme cu tranzitul intenstinal, are scaun o data la 2 -3 zile, de aceea era foarte important pentru ea sa bea suculetul de fructe. Am incercat si cu morcov, dar nu-l vrea nici asa. Cum, dupa ce am consultat un alt pediatru, am trecut pe siropuri; debridat si duphalac si microclisme. Are si o problema la intestin, a fost suspectata de megacoloncongenital. Nu sufera de aceasta malformatie, dar are intestinul mai mare decat ar fi normal. Constipatia ii poate face mult rau. Va multumesc pentru sfaturi!

Vezi intrebari din: