Cauta

Cum sa fac, sa incep o diversificare.

oana maniga a intrebat pe 03.02.2014

As vrea sa mentionez ca am in baietel minunat de 5 luni si 3 saptamani care a mancat exclusiv la san fara nici un program, la cerere.

Mentionez la cererea pediatrului din Italia am incercat sa incepem diversificarea la 4 luni si jumatate, dar dupa o saptamana de incercare am renuntat pentru ca nu vroia sa manance deloc. Acum papa doar san si putina apa. As vrea sa incerc din nou sa ii dau sa manance pentru ca am ajuns sa stau nonstop cu el la san mai ales seara.

5 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Incepeti diversificarea alimentatiei la varsta de 6 luni cu supa de zarzavat strecurata - din morcov, patrunjel, pastarnac, la masa de pranz la inceput 1-2 lingurite si cresteti zilnic cu cate 1-2 lingurite completat cu supt, apoi introduceti tot treptat piureul de legume bine pasat, apoi adaugati fainoase, ficat de pui, carnita, galbenus de ou de gaina. Concomitent suc de fructe (mar, para, citrice).

Svetlana
a raspuns acum 6 ani

Nu a clar de ce pediatrul a cerut difersificare de la 4 luni si nu la sase. E bine de inceput cu cantitati mici, pireu de legume pregatiti la vapori.

In fiecare saptamana se adauga un produs nou pentru a intelege ce ii place mai mult micutului, apoi se adauga faina de cereale, orez, carne, peste etc.

Eu nu as sfatui sucurile cu zahar. Apa sa da numai daca papica e mai solida. Dar laptele trebuie sa ramana alimentul cel mai important.

oana maniga
a raspuns acum 6 ani

A cerut diversificarea din cauza ca a luat doar 500gr intr-o luna. La momentul respectiv avea 7,330kg acum dupa o luna are 8.1kg. Specific ca este alaptat doar la san.

Svetlana
a raspuns acum 6 ani

Dar 500gr intr-o luna nu e rau!

oana maniga
a raspuns acum 6 ani

Multumesc domnule doctor si tie Svetlana.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/