Cauta

Cum pot sa il fac sa pape san din nou?

danna28 a intrebat pe 24.01.2013

Eu ii dau san si completare, de cateva zile am observat ca atunci cand il pun la san suge maxim 5 minute dupa care plange si e foarte agitat si trebuie sa ii dau completare. Am inceput sa ma mulg 90 - 100ml sa ii dau sa nu pierd laptele. Uneori vrea completare, uneori nu. Eu procedez bine sau nu trebuie sa ma mulg ca pierd laptele, dar cum sa il fac sa pape si san?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Stati de vorba cu medicul copilului, pentru reglarea orarului de alimentatie si modului de alaptare. Nu stiu ce varsta are bebele, dar nu trebuia sa-i introduceti completare pana nu recomanda medicul. Bebe, prin reflex, se orienteaza dupa cum ii convine: din biberon i se pare mai usor sa suga decat sa traga cu efort de la san, mai ales daca mameloanele sunt mai scurte, sau daca sanul nu este tinut corect sa nu-i acopere narile si astfel respiratia este stanjenita, copilul indeparteaza mamelonul, iar mama crede ca nu are lapte sau alte cauze. Trebuie sa faceti proba cantarului, cantarind bebele inainte si dupa supt si vedeti daca a golit sanul si cat a supt. Il puneti si la celalalt san la nevoie. Mulsul este necesar atunci cand se recomanda pentru a stimula secretia. Stati de vorba cu medicul copilului.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Asta e prostia cu completarea si biberonul! Pune-te in locul copilului, daca poti sa primesti mancarea fara sa depui prea mult efort, cum ai proceda? Asa e cu biberonul. Daca e mai maricel te sfatuiesc initial sa ii schimbi tetina cu una pentru nou nascut, ca sa ii fie mai greu sa traga din sticluta. Trebuie sa il lasi sa planga pana accepta sanul (iti trebuie nervi de otel). Nu se termina lumea daca sare peste o masa. Trebuia de la inceput sa il lasi doar sa suga doar la san, nu inteleg de ce ai preferat sa te mulgi ca mai apoi sa pui laptele in sticluta. Ti-ai facut de lucru! Inainte de alaptare neaparat sa faci un dus mai cald sau macar sa speli sanii cu apa calda, asta pune laptele in "miscare" si curata bine sfarcurile ca sa fie orificiile desfundate eu m-am dat cu Garmastan cam pana in luna a 2-a. Daca se intampla ca sfarcurile sa fie pline cu lapte, iar bebele sa nu il poata prinde, mulge respectiva cantitate. Incearca sa nu utilizezi antiperspirante, creme si mai ales parfumuri. Sper sa reusesti.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/