Cauta

Cum pot sa-i fac un orar de somn, in timpul zilei, fetitei mele de 9 luni si cam cate ore trebuie sa doarma la varsta ei?

Lucia a intrebat pe 20.05.2013

Fetita mea nu are un orar de dormit, azi doarme la 10:00, o ora maine doarme tot la 10:00, 2 ore apoi dupa-masa are somn de cate 2 - 3 ore o zi apoi in ziua urmatoare numai de o jumatate de ora si spre seara nu mai vrea sa doarma pana pe la 22:00 - 23:00. Noaptea si si-asa imi este greu ca nu vrea sa doarma, posibil nu ii este somn. Eu as dori sa am un program de somn ca seara s-o culc pe la 20:00 - 21:00. Multumesc anticipat!

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

La aceasta varsta este normal sa doarma intre 13 si 14 ore pe zi, dintre care 3 ziua si 10-11 noaptea. Copilul dorme de regula cand i se face somn, adica atunci cand este obosit. Astfel pentru a i se regla un anumit program de somn va trebui sa tineti seama de activitatile pe care le desfasoara in cursul zilei si de orarul meselor. Astfel respectati anumite ore de iesit in parc, etc, evitati privitul la TV.

izabelai
a raspuns acum 7 ani

Buna! Sunt o mamica care are aceeasi problema ca si a ta! Baietelul meu are aproape 1 an si uneori refuza sa doarma ziua! Uneori doarme o jumatate de ora, o ora sau maxim 2 ore (atunci sunt foate fericita)! Noaptea doarme 9-10 ore! Am tot incercat sa-i fac program, dar in zadar! Daca nu vrea sa doarma pot sa-i fac orice ca tot nu face nani, asa ca bine ai venit in club! Asa sunt bebelusii nostri!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/