Cauta

Cum il pot invata pe bebe de 9 luni sa adoarma singur? Ce metode exista si cum poate fi invatat sa fie adormit si de altcineva in afara de mama.

claudia a intrebat pe 05.02.2013

Bebe are 9 luni si nu adoarme seara decat la mine in brate. Cand o ia sotul in brate plange asa de tare de zici ca o taie careva. Cum o putem invata sa adoarma si la altcineva? Sau sa adoarma singura. In prezent, adoarme leganata. Multumesc.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Stimata mamica, fetita dvs in varsta de 9 luni se comporta si cauta sa-si impuna vointa proprie ( asa cum a fost sau i s-a permis sa faca pe parcursul lunilor postnatale ) de catre cei din jurul ei. Acum dvs suportati consecintele! Deci, trebuie sa va inarmati cu rabdare si perseverenta pentru a o pune la culcare (fie ziua, fie noaptea) dupa ce a fost alimentata, in patutul si camera ei, fara discutii (eventual o discreta muzica) si sa o supravegheati de la distanta. Initial va plange pana oboseste si va adormi, apoi treptat isi va regla singura programul. Este greu acum, era mai usor pana acum, dar nu aveti ce face.

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Parinti fac frecvent greseala de a face pe plac copilului in momentul in care acesta plange. Astfel, nu fac altceva decat sa se transforme in "sclavii" copiilor (cu toate ca suna foarte dur). Va trebui sa obisnuiti copilul, cu multa rabdare si colaborare intre ambii parinti, sa faca diverse lucruri chiar daca nu ii plac la inceput.

Pare induiosator, insa un copil in momentul in care plange (exceptand o afectiune acuta - boala) nu sufera atat de mult, ci doar din egoism doreste sa ii se indeplineasca dorinta.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Pai partea cu leganatul e problema. Trebuie sa ai rabdare si nervi de otel. Singura varianta este sa o lasi sa planga pana adoarme. In prima noapte o sa planga mai mult, in urmatoarea mai putin si tot asa pana o sa invete sa doarma singura. Nu are rost sa o inveti sa doarma la altcineva in brate, in final o sa fie aceeasi problema.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/