Cauta

Cum crestem imunitatea la un bebe de 10 luni si pentru cat timp se ia Fe, in caz de anemie?

borcuteanca a intrebat pe 07.10.2013

Am o fetita de 10 luni, la 6 luni a facut bronsita, apoi la 4 luni fix (si dupa ce am fost la mare, la 3 saptamani) a facut pneumonie acuta spastica. Pentru acasa a primit azitromicina 3,8 ml si bronhexin. La un set de analize acolo i s-a depistat si o anemie prin carente de fier. Mi s-a prescris fier 20 picaturi in 2 reprize si Vit C 5 pic. Im momentul de fata ii dau Fe si Vit C, vit D, si osteocare 3 ML recomandat d dr. de fam. Am uitat sa va spun ca la 2 saptamani dupa ultimul tratament mi-a facut stomatita si am tratat-o cu albastru de metil cu nistatin si glicerina boraxata. Intrebarea mea este, de ce raceste asa des si asa grav, dezbracata nu o tin, afara nu stam mult 10-20 min tocmai ca sa nu raceasca. La intrebarea care i-am adresat-o dr. din spital, de ce fiica mea se imbolnaveste asa des, mi raspuns, ca doar e copil de aia. Eu nu vreau sa faca astm sau ceva la plamani, de acceea va rog sa-mi ziceti ce sa fac cu ea, ca sa ii cresc putin imunitatea, ce sa ii dau. Laptele de capra ar ajuta, sau catina, sau ce. Azi mi-a racit iara, ii urge nasul si are infundata o nara. Nu mai stiu ce sa ma fac cu ea, dati-mi un sfat. As vrea sa putem sta afara mai mult, mai ales ca mai sunt cateva zile frumoase de toamna, dar mi-e frica sa stam mult afara, apa rece nu ii dau numai ceai din termos caldut
lapte bea de vaca cam de 3 saptamani ca san nu mai am, si asa tot a fost bolnava, chiar daca am alaptat-o. Va multumesc si sper sa imi dati sfatul potrivit pentru fiica mea.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Diagnosticul de anemie prin carenta de Fier, se stabileste pe baza unei hemoleucograme si a dozarii fierului in sange.

Tratamentul anemiei feriprive se face prin administrare de fier si Vitamina C, durata o stabileste medicul curant in functie de normalizarea valorilor Hemoleucogramei si Fierului din sange, controlate pe parcursul tratamentului.

La acesta se adauga o alimentatie cu continut de ficat, galbenus de ou, si fructe, contin vitamine.

Diagnostiul de pneumonie spastica de care vorbiti, probabil se refera la bronsita spastica, care poate fi si la sugari.

In asemenea cazuri, se administreaza pentru cresterea imunitatii Bronchovaxom sub supravegherea medicului de familie.

Alte stimulente ale imunitatii la fetita d-vs in varsta de 10 luni puteti folosi urmatoarele preparate: Imunorezistan Junior, Imunogrip, Echinaceea cu Propolis.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/