Cauta

Cum as putea sa aflu, daca fetita de 4 luni si jumatate, e alergica la laptele de vaca?

Roxana a intrebat pe 16.11.2012

Am facut analiza Ig E (lapte de vaca) rezultand negativ, dar am inteles ca e prea mica si rezultatul ar putea fi eronat. Are scaune moi cu mucus (de 2 saptamani) dupa o infectie ce a primit tratament intravenos. Multumesc!

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

In convalescenta, dupa afectiuni tratate medicamentos, tranzitul intestinal se poate modifica, fara ca un copil sa prezinte alergie la laptele de vaca. Daca unui bebe sanatos i se introduce in alimentatie lapte de vaca, in dilutia corespunzatoare varstei si din acel moment prezinta scaune diareice si chiar varsaturi + crampe intestinale, poate fi suspectat de o asemenea intoleranta.
In situatia dvs, puteti continua cu alaptarea de la san si de la 5 luni incepeti diversificarea, iar la 6 luni introduceti derivatele laptelui de vaca ( branza, iaurt ) iar apoi chiar lapte de vaca. Daca, insa nu mai aveti suficient lapte incepeti cu un lapte praf, cu avizul medicului fetitei.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Din cate stiu eu, si din cate am mai citit pe ici pe colo, laptele pentru sugar se pastreaza maxim 24 ore dupa fierbere (in cartea Mama si copilul sotii Capraru) si mai mult decat atat se consuma in maxim 24 ore de la mulgere.
In cartea dr.-lui Spock citisem ca se face un amestec din lapte de vaca cu inca ceva, cartea am imprumutat-o. Daca e asa rau, ma refer la scaune, mai bine incerci cu formula de lapte din comert. Iti recomand sa te asiguri ca toate recipientele in care prepari si administrezi laptele de vaca sunt foarte bine sterilizate si ca laptele este "curat".

Roxana
a raspuns acum 7 ani

Eu vreau sa stiu ce analiza as putea face ptr a vedea daca fetita e alergica sau nu, cum se prepara laptele stiu si eu, dar multumesc oricum pentru sfaturi! P.S - ma intereseaza acest aspect deoarece un dr pediatru mi-a spus ca vede ceva la ochii fetei si ca are cearcane si de aceea crede ca ar fi alergica, nu prezinta bubite, varsaturi sau umflaturi, doar ca are aceste scaune semi moi si cu mucus dupa ce am fost internata cu ea in spital din cauza unei infectii ce a iesit la analize. Copro si rotavirus, am facut in spital si au iesit negativ.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/