Cauta

Cum aflu daca laptele meu de mama mai este bun?

FelixFelicia a intrebat pe 15.03.2013

Am un baietel de 11 luni, il alaptez acum, doar dimineata si seara, dar cum imi pot da seama daca laptele meu mai este bun? Am citit ca ar trebui cantarit copilul inainte de masa si dupa! As vrea,daca se poate sa imi explicati mai clar, cate grame trebuie sa ia dupa alaptat?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Laptele de mama este bun in permanenta! Dar, pe masura ce bebele creste, laptele de mama singur nu mai acopera necesarul de calorii necesare pentru ritmul de crestere si dezvoltare in raport cu necesarul pentru varsta, motiv pentru care se trece la varsta de 5 luni la diversificare si obisnuinta lui cu alimentatia normala si intarcarea bebelui dupa varsta de 1 an. Dvs, daca aveti lapte inca puteti sa dati sa suga si dupa aceasta varsta, (dar sigur nu mai aveti pentru cate o masa intreaga si il veti administra numai ca o completare). Proba cantarului se face numai pentru a aprecia cat a supt bebele la o masa pentru ca diferenta sa o administrati fie din sanul celalalt fie din alt lapte din comert - si nu cate grame trebuie sa ia dupa o masa, cum va exprimati dvs. Deci, bebele dvs avand 11 luni are nevoie de 5 mese pe zi, 3 principale si 2 gustari, compuse din alimentele cu care a fost obisnuit copilul prin diversificare si lapte de mama sau lapte de vaca si derivatele lui + fructe, cereale. Laptele de mama numai in completare, daca mai solicita, pana la intarcare.

alynutza79
a raspuns acum 7 ani

Se cantareste copilul inainte de masa, se pune la san, se cantareste iar si vezi cat a baut. Dar nu trebuie confundata calitatea laptelui cu cantitatea bauta. Laptele de mama e perfect, nu scade calitativ dupa cateva luni de alaptat.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/