Cauta

Credeti ca exista riscul ca bebelusul meu sa aiba probleme de obezitate pe viitor?

Alina a intrebat pe 27.01.2016

Bebelusul meu la nastere a avut 3800g, pana la 4 luni a luat in medie cam 2000 de grame pe luna, alaptat numai la san fara niciun fel de supliment.

Medicul bebelusului mi-a spus sa stau linistita ca nu o sa mai ia in greutate de la 4 luni si ca nu sunt probleme atata timp cat este alaptat la san.

Acum are 6 luni si doua saptamani si are deja 12,5 kg si 70 de cm, lucru care pe mine ma inspaimanta.

De doua sapt. am inceput si diversificarea o masa pe zi, dar mie totusi mi se pare ca se ingrasa pe zi ce trece. Ce ma sfatuiti? Va multumesc.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Va inteleg ingrijorarea. Bebele dvs in varsta de 6 luni si jumatate este supraponderal, avand greutatea de 12,5 kgr - aceasta greutate o au deobicei copiii care implinesc varsta de 2 ani.

De asemenea are inaltimea (talia) de 70 cm care corespunde varstei normale de 1 an - ceilalti semeni de aceasta varsta.

Este adevarat ca bebele dvs s-a nascut supraponderal - cu 3800gr in loc de valorile standard 3250 gr, dar ritmul de crestere, in primele luni de viata, 2000 gr /luni in loc de 750-800/luna este, de asemenea ,peste valorile normale (chiar daca este alimentat la san).

Diversificarea trebuie inceputa, dar cu evitarea fainoaselor si a dulciurilor.

Nu precizati nimic despre starea de sanatate a parintlor si bunicilor pentru a se vedea daca nu este ceva genetic - boli endocrine, obezitate, diabet.

Medicul care are in evidenta copilul ar trebui sa se consulte si cu un endocrinolog !

Sanatate!

Alina
a raspuns acum 4 ani

Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Intradevar in familie nu am avut probleme de sanatate, boli endocrine, obezitate sau diabet, etc), si nici din partea tatalui bebelusului, el este de nationalitate chinez si ei sunt slab de obicei.

M-am documentat in legatura cu bebelusi asiatici intradevar cand sunt mic sunt foarte grasuni, m-am gandit si la varianta asta, dar in timp ce cresc am vazut ca ajung la normalitate.

Totusi o sa vorbesc cu medicul pediatru sa se consulte cu un endocrinolog ca nu cumva sa apara ceva probleme. Va multumesc. Va doresc o zi frumoasa

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/