Cauta

Copilasul nu mai ia in greutate de 2 luni. Ce trebuie sa fac?

camycut a intrebat pe 08.01.2014

Baietelui meu are 5 luni si 3 saptamani si are 7 kg de aproximativ 2 luni. Are 69 de cm. La nastere a avut 3880. Am tot mers cu el la pediatra si mi se spune mereu ca nu are nimica si ca e sanatos si ca e ceva normal ca unii copii sa mai stagneze. Am incercat cu tot felul de alimente - suc de fructe, cereale, supica din legume. Tin sa mentionez, caci pediatra mi-a recomandat sa ii dau aceste feluri de mancare, dar el refuza sa manance. Isi tine gurita stransa cand incerc sa ii bag ceva in gura inclusiv si cand ii dau lape. I-am facut si analize si au iesit bune. Tin sa mentionez ca el este vesel, se joaca, doarme normal. Toata problema e ca nu vrea sa manance si nu mai ia in greutate. Va rog sa ma ajutati. Sa imi dati ceva sfaturi. Ce trebuie sa mai fac?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Nu trebuie sa fiti panicata, copilul are atat greutatea cat si inaltimea foarte bune -majoritatea bebelusilor abia la varsta de 1 an au inaltimea (talia) 70 cm si greutatea 9.000 gr;

Analizele fiind normale si starea generala asemenea, nu trebuie fortat, ci meniul mult mai variat, combinatii apetisante acum cand diversificarea a fost cam timpuriu inceputa.

camycut
a raspuns acum 6 ani

Va multumesc. Am inceput diversificarea pentru ca asa mi-a recomandat pediatra. Mi s-a spus, ca daca nu mananca lapte, atunci sa incerc cu alte feluri de mancaruri pentru a nu scadea in greutate.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/