Cauta

Constipatie sau alta problema digestiva, in cazul unui scaun uscat si foarte greu de eliminat?

cristina a intrebat pe 13.04.2014

Buna ziua,
Am 2 fetite gemene de 9 luni jumate cu o greutate de 9kg fiecare. De la 6 luni au inceput ca consume lapte de vaca 3 parti + 1 apa, le-a mers foarte bine.

Acum o luna jumate am incercat sa le dau laptele de vaca integral si s-au constipat amandoua, scaunul era uscat si foarte greu de eliminat, am tot incercat cu ceai de musetel, pere foarte coapte, compot de prune nu am avut niciun efect.

In urma cu 2 saptamani le-am dat Eubiotic 2 plicuri pe zi timp de 5 zile, in timpul tratamentului nu a avut niciun efect dupa ce am terminat tratamentul au inceput sa aiba scaun mai moale.

Dar dupa cateva zile una din fetite s-a constipat iar, avand aceeasi problema scaun uscat si greu de eliminat, se screme o zi intreaga si se inroseste la fata si abia seara face foarte putin, ideea este ca fara supozitor nu iese.

Dar cealalta fetita s-a reglat si are scaun normal. Care ar fi cauza si ce masuri ar trebuii sa mai iau?

Si inca o intrebare una din fete este foarte activa, se agata de tot ce prinde si se ridica in picioare, merge de-a busilea, iar cealalta nu sta decat in fudulet si nu se misca deloc, ba chiar mai mult daca cade pe spate nu se rostogoleste sau daca o pun pe burta asa ramane, este foarte linistita. Este normal sau are vreun deficit?

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Diversificarea corecta a alimentatiei, cat mai variata, reducerea cantitatii de lapte de vaca la 500 - 600 ml /zi, folosirea iaurtului chiar si sana / smantana, fructe sub toate formele - suc, pulpa - compot, il vor ajuta pe parcurs, iar dupa varsta de 10 - 12 luni puteti sa introduceti in alimentatie si fulgi de ovaz.

Mai folositi termometrul si supozitorul cu glicerina. Trebuie sa aveti rabdare, caci asa cum s-a rezolvat problema, la una dintre gemene, tot asa se va normaliza tranzitul intestina si la cealalta.

Metodele folosite au fost corecte. Pentru cea care prezinta o lentoare si o neparticipare la activitati, dupa ce o examineaza medicul pediatru, el va hotara daca este /sau nu nevoie de un consul si la un neuropsihiatru.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/