Cauta

Ce sa ii dau sa manance unui baietel cu intoleranta la lactoza? Laptele matern nu mai merge? Multumesc!

gina_eftimie a intrebat pe 28.10.2013

Am un baietel de 4 luni si 2 saptamani, care a avut 3500 g la nastere. Acum nu are decat 6300 g, greutate la care a stagnat de o saptamana. A avut rosu in gat, apoi diaree, si acum mananca cu dificultate. Dupa ce mananca lapte matern (ma mulg si ii dau cu biberonul) in jur de 60 ml incepe sa planga, ii bolboroseste stomacul, are gaze. Doctora mi-a spus ca are intoleranta la lactoza. Cand a avut diaree i-am dat mucilagiu de orez, si din cand in cand suc sau supa de morcov. Acum, cu problema lactozei, mi-a spus sa introduc un lapte praf fara lactoza, 30 ml la fiecare masa, dar problema este ca nici pe acesta nu il primeste, si de la acesta are dureri la stomac. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Consider ca diagnosticul de intoleranta la lactoza trebuie stabilit de catre o sectie de pediatrie a unui spital si pe baza recomandarilor acestora, aplicarea, urmarirea si controlul medical se poate face la domiciliu de catre medicul pediatru care are in evidenta bebelusul.

Baza alimentatiei la aceasta varsta este si ramane laptele de mama. In ceea ce priveste diversificarea, medicul pediatru a procedat bine ca a asociat mucilagiu de orez sau faina de orez in lapte pentru a fi mai satios
( chiar in laptele de mama muls ) fara a mai apela la un lapte formula.

gina_eftimie
a raspuns acum 7 ani

O sa cer atunci o trimitere la cea mai apropiata sectie de pediatrie. Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/