Cauta

Ce sa fac ca baietelul meu sa ia in greutate?

Angi a intrebat pe 20.08.2014

Am un baietel de 7 luni cu greutatea de 6,145g si este sub greutatea normala a unui bebe de 7 luni. L-am nascut la 38 de saptamani cu 2,550 g si nu stiu ce sa mai fac ca sa mai ia un greutate.

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Nu trebuie sa fiti ingrijorata, printr-o alimentatie echilibrata si corect diversificata, pe masura cresterii in varsta, 5 mese la ore regulate / zi intre care 3 principale si 2 gustari + suc de fructe, chiar pulpa bine pasata pentru aport de saruri minerale si vitamine, greutatea poate fi recuperata.

Faptul ca la nastere a avut un deficit de aproape 700 gr fata de 3250 gr cu care se nasc bebelusii la termen, precum si faptul ca alimentatia exclusiv la san ( lapte de mama ) probabil a fost insuficienta, fie cantitativ fie ca durata, in primele luni de viata, au jucat un rol negativ important.

Discutati si cu medicul de familie si introduceti in alimentatie de la aceasta varsta de 7 luni, la mesele principale, ficat de pasare carne de pasare, galbenus de ou de gaina, iaurtul, branza de vaci de cate 2 0ri pe saptamana iar la gustari derivate ale laptelui cu fainoase + fructe.

Cu rabdare veti obtine rezultate.

Ca analize, numai daca medicul constata simptome de anemie.

Ancuta33
a raspuns acum 6 ani

Buna Angi
Eu cred ca nu ai de ce sa-ti faci probleme in privinta greutatii. Atata timp cat mananca cele 3 mese pe zi si 2 gustari intre mese nu ai de ce sa-ti faci probleme. Un copil creste in greutate in medie de 500 de grame pe luna. Ai consultat un medic?

dr.georgiana.jalba
a raspuns acum 6 ani

Trebuie efectuat un consult pediatric in care sa oferiti medicului mai multe detalii. Intr-adevar, greutatea este sub cea normala pentru varsta, de aceea trebuie facute cateva investigatii pentru a descoperi o anume cauza.

Dr. Jalba Georgiana-Raluca
Medic Specialist Pediatrie
Spitalul Wellborn

Angi
a raspuns acum 6 ani

Va multumesc pentru raspunsuri. Intradevar baiatul meu a mancat lapte de la san decat o luna pentru nu a vrut sa suga la san si ma mulgeam ca sa ii pot da, iar apoi am trecut pe lapte formula. Mancare mananca si ii dau exact ce a spus domnul Emil.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/