Cauta

Ce pot face unui bebelus de 5 luni care refuza alimentatia cu lapte praf?

Anca a intrebat pe 10.07.2014

Am un bebelus de 5 luni care mananca mixt. Am inceput sa ii dau si lapte praf de aproximativ o luna la recomandarea medicului pentru ca se trezea de prea multe ori noaptea, dar si pentru ca a luat prea putin in greutate, 500 de grame in luna a3-a si 600 in luna A4-a.

Mananca foarte putin la o masa media este de 30 de grame, rar reusesc sa ii dau 60-90 de grame la o masa.

In 24 de ore mananca in jur de 150-200ml lapte praf. San reusesc sa ii dau doar in timpul noptii cand mai mult sanul devine suzeta.

Se trezeste inca la 2 ore in timpul noptii.
Nu stiu daca este o problema de tetina, de la lapte.

Ar fi cazul sa incep diversificarea? Medicul mi-a recomandat sa astept inca 2-3 saptamani. Nu mi-a spus nimic de facut nicio analiza. Pentru ca arata timp cat ia in greutate cat de putin e ok.

Este stimulat cu glicerina dupa a doua luna, insa deja de vreo cateva saptamani nu il mai stimulez decat o data pe saptamana, restul face el.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Sfaturile si recomandarile medicului de familie sunt corecte.

Atata timp cat bebele in varsta de 5 luni ( deci este in al doilea trimestru de viata ) creste cu 600 gr / luna, totul este bine.

Continuati cu laptele de mama si cu sucul de fructe pentru aport de vitamine, iar de la 6 luni puteti incepe diversificarea cu supa de zarzavat, apoi piureul de legume bine pasat.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/