Cauta

Ce legume sau fructe ii mai pot da la bebe de 5 luni?

tatiana21 a intrebat pe 11.08.2014

Am inceput difersificarea la 4 luni cu suculet apoi supica si piure, mar cu biscuite. Dar ce i mai pot adauga fetitei mele legume sau fructe noi. Este foarte mancacioasa nu am probleme cu ea doar mi se constipa uneori. Ea este alaptata la cerere.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Deoarece ati inceput diversificarea si are o buna toleranta, puteti cu prudenta creste numarul alimentelor, sucuri de fructe si legume.

Nu este gresita metoda alimentatiei - suptului laptelui de mama, la cerere, dar alimentele pe care le introduceti pentru diversificare este bine sa le administrati dupa un program stabil ( cum ar fi orele pentru cele doua gustari intre orele 10:00 - 11:00 si orele 16:00 - 17:00 ) care se va continua si dupa varsta de 6 - 7 luni cand secretia laptelui dvs scade si este inlocuita cu alimente solide.

Orarul va fi de 5 mese /zi ( 3 principale dimineata, pranz, cina ) si 2 gustari, pe care le-am si mentionat.

La aceasta varsta puteti continua cu supa de zarzavat si sucul de mere, pere, prune, citrice, chiar pulpa bine pasate.

De la 6 luni, piureul de cartof, apoi dovlecel, precum si suc de struguri, de rosii si banane cu sau fara biscuiti si rariti sedintele de supt, deoarece introduceti treptat, galbenusul de ou, carnita de pasare bine pasate si amestecate in piureurile de legume.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/