Cauta

Ce este infectia cu citomegalovirus?

allecselu a intrebat pe 18.02.2015

Am un bebe de 4 luni si jumatate care de la 4 saptamani a facut bronsita. Am fost internata cu el in spital, ia trecut dupa care a facut dermatita eczematiforma cu descuamari acum trei saptamani si de atunci a facut in spital cred ca iarasi bronsita.

Am incercat sa o tratam acasa, dar nu trece cu nimic. La prima internare a descoperit ca are infectie cu citomegalovirus rezultatul fiind IgG anti CMV pozitiv 2.43 UI/ml si IgM anti CMV reactiv.

Ce inseamna rezultatele astea? doctorii spun ca a luat virusul de cand l-am nascut si spun ca daca era in sarcina iesea cu probleme mult mai grave.

Mentionez ca are acum doar 5 kg si l-am nascut cu 4240 gr, la iesire din spital avea 4050 gr,de 2 luni nu a mai pus nimic in greutate.

Il alaptez, am inceput cu cereale si cateodata completare cu infasource. Doctorii nu ii dau de capat de ce face atatea bronsite si de ce nu ia in greutate. O fi de la CMV ? ce implica virusul asta? Mentionez ca are si transaminazele foarte mari. Va rog frumos as dori raspuns cat mai repede ca nu mai stiu ce sa mai fac cu el. Multumesc.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Se pare ca medicii din spitalul in care sunteti internata cu bebele au dreptate suspectand o infectie cu citomegalvirus - Perturbarea starii de imunitate, petesiile purpurice cutanate - etichetata ca dermatita, transaminazele foarte mari, stagnarea cresterii in greutate, deficitul ponderal si recaderile infectioase, sustin aceste presupuneri.

Au dreptate si cand afirma ca bebele putea sa se nasca cu malformatii congenitale, acest virus avand cam aceeasi patogenitate ca toxoplasmoza si ca rubeola.

Infectia cu acest virus poate fi congenitala sau perinatala ( a nou nascutului ) prin contactul cu secretiile cervico-vaginale ale mamei in timpul nasterii ( travaliului ), dar si postnatal si poate determina retard neuropsihic si deficit de desvoltare somatica.


Daca diagnosticul se confirma, medicii vor apela la tratamentul cu unul dintre urmatoarele medicamente:

1 .) Ganciclovir ; 2) Foscarmet ; 3) Cidofovir

Domnii doctori din acel Spital / Sectie de Pediatrie cand vor avea precizat diagnosticul va vor explica mai amanuntit toata conduita terapeutica, de alimentatie si de recuperare.

neagu
a raspuns acum 5 ani

Si eu am fetita de 1 an si 3 luni si ea aceleasi probleme le-a avut, dar vreau sa zic ca de jumatate de an nu mai am probleme cu ea.

Mi-a luat in greutate si ea a avut transaminazele mari si doctorii meu dat liv52 pentru ficat.

Vreau sa zic ca daca cmv se dezactiveaza nu mai ai treaba cu bebelusu. Trebuie sa il imunizeze ca sa isi dezactiveze cmv si mi-a mai dat pentru imunitate Isoprinozina. E foarte bun pt cmv. Daca vrei sa ma intrebi ceva intreaba si iti raspund.

allecselu
a raspuns acum 5 ani

Buna, Neagu, multumesc de raspuns. Au inceput sa scada valorile cmv-ului, pana acum doctorii mi-au spus sa ii dau de imunitate Viusid, dar vazand ca nu are efect la el l-au schimbat pe Izoprinusine.

Sa vedem acum daca se vede vreo schimbare. Si eu tot liv52 ii dau pentru ficat. Nici fetita ta nu lua in greutate??? Deja incep sa ma sperii sa nu aiba altceva. Te rog, da-mi un raspuns.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/