Cauta

Cat trebuie sa manance un bebe de 3 luni alaptat la san si cat de des?

bubudeni a intrebat pe 07.04.2013

Daca varsa la jumatate de ora e posibil sa fie ca mancat prea mult? Are 5.200kg si 60cm si s-a nascut de 2.400kg la 31 de saptamani. Daca vomita de 3 ori pe zi e bine? Face si 5-6 scaune pe zi. Unele mai consistente, altele mai putin consistente, dar murdareste pampersul. E normal? E vioi, gangureste bine.

3 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Greutatea este una foarte buna pentru aceasta varsta. La 3 luni sugarul alimentat exclusiv la san va primi alimentatie la cerere (6 - 7 mese / zi), iar cel alimentat artificial va primi 6 mese a cate 100 - 120ml.

Regurgitatiile sunt o urmare a refluxului gastroesofafian care este fiziologic pana la varsta de 4 luni.

Acestea sunt diferite de varsaturi prin faptul ca sunt in cantitate mica, apar la cotul gurii fara efort de varsatura, imediat dupa alimentare.

Daca exista varsaturi in jet este nevoie de evaluarea unui medic pediatru. Scaunele sunt normale in cazul unui sugar alimentat la san. Puteti citi mai multe despre alimentatie aici: http://alinacondoiu.wordpress.com/alimentatie/

dely2012
a raspuns acum 7 ani

Se alapteaza la san la cerere, mai ales ca s-a nascut la 31 saptamani, oricum a luat bine in greutate. Daca vomita putin, cativa stropi asa, nu e problema, dar daca vomita mai mult intreba doctorul ce este de facut.

niko
a raspuns acum 7 ani

A luat foarte bine in greutate. Nu trebuie sa-ti faci probleme ca varsa atata timp cat ia bine in greutate, doarme si starea generala e buna. Amandoi copii ai mei au vomitat pana pe la 5- 6 luni, tot timpul aveau barbetica si era cand si dupa 1 ora - chiar doua mai vomitau nu mult, dar destul cat sa se murdareasca. Unii copii asa sunt mai vomiciosi pana se maturizeaza tubul digestiv. Si eu mi-am facut probleme la inceput, dar o sa vezi ca pe parcurs, pe masura ce creste o sa vomite tot mai putin. In ce priveste scaunele este normal sa aiba dupa fiecare masa fiind alaptat la san, si ai mei tot asa au fost, pana pe la 4-5 luni aproape dupa fiecare masa. Multa sanatate si alapteaza cat de mult poti pana la 6 luni exclusiv si apoi chiar si pana la 2 ani. Mult succes.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/