Cauta

Cat este normal sa manance la o masa, la varsta si greutatea pe care le are, bebe?

Ildi D.M. a intrebat pe 27.01.2012

Buna, am un bebelus de 4 luni si o saptamana. La nastere avea 2280gr, iar acum are 5500gr. Dupa 3 luni nu am mai avut lapte si nu a acceptat laptele praf si a trebuit sa il hranim cu lapte de vaca degresat. La o masa mananca acum intre 110 si 190 ml, la intervale de aprox 3 ore jumate. Cat ar fii normal sa manance la o masa (la varsta si greutatea pe care le are), avand in vedere ca primeste intre mese si sucuri de fructe, supa de legume, si cel putin odata pe zi mancare pregatita(pireuri, branzica cu fructe, etc)? In ultimnele zile este foarte agitat, se trezeste din somn plangand atat ziua cat si noaptea. In rest e destul de vesel si curios cu tot ceea ce e in jurul sau.

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 8 ani

Pentru greutatea pe care a avut-o la nastere pare sa fi fost prematur. Totusi a crescut foarte bine, a dublat greutatea de la nastere. Faptul ca a suportat bine deja si inceperea diversificarii este iarasi foarte bine. Trebuie sa incepeti sa-l obisnuiti cu interval de 4 ore intre mese, deci 6 mese a cate 120 - 130 gr la o masa. Daca solicita mai mult nu este rau. Foarte bine ca l-ati obisnuit cu lapte de vaca.

ela
a raspuns acum 8 ani

Buna, acelasi lucru am patit si eu am o fetita de 4 luni si o saptamana care la nastere a avut 2000 gr, iar acum are 6000gr. Mentionez ca ii dau lapte praf milumil, 8 mese/24h. pediatrul mi-a spus ca din cauza supralimentatiei, si de atunci ii calculez cantitatea de lapte astfel se ia greutatea copilului primele trei cifre si se aduna cu 250 si se imparte la numarul de mese care il primeste in 24 ore sau 150 ml/kg corp ori greutatea copilului impartit la numarul de mese. Deci daca bebelusul dumneavoastra ar avea 8 mese/24h cantitatea de lapte pe care trebuie sa o primeasca ar fi 110 ml. In rest eu ii dau numai sucuri de fructe si cereale diversificarea urmand sa o incep dupa 4 luni jumatate. Ceea ce stiu ca daca ati inceput diversificarea trebuie sa aiba bine stabilite numarul de mese astfel la ora 7 lapte, la ora 10 masa de fructe la ora 13 supa si pireu la ora 17 masa de fructe sau branzica cu fructe, iar restul meselor sa primeasca numai lapte.

ela
a raspuns acum 8 ani

Am uitat a specific ca mi s-a spus sucurile de fructe nu tin locul unei mese, deci la ora de masa trebuie sa primeasca cantitata de lapte normala si sucurile se dau intre mese.

Danyela15
a raspuns acum 8 ani

Ai inceput cam devreme cu mancarea. Si copilul meu a avut greutate mica la nastere, am inceput diversificarea la 5 luni. Am introdus mancarea treptat conform varstei si cate putin. Supa pe la 6 luni. Stomacul trebuie sa tolereze mancarea, cate un aliment nou pe saptamana.

Vezi intrebari din: