Cauta

Care este ordinea, in care se introduc alimentele solide in alimentatia bebelusului? Cu ce incepem?

Delia a intrebat pe 11.07.2012

Care este ordinea, in care se introduc alimentele solide in alimentatia bebelusului? Cu ce incepem? Cand introducem carnea, galbenusul de ou, cerealele? Va multumim. Avem 4 luni si jumatate.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 8 ani

Dupa varsta de 5 luni, o data cu inceperea diversificarii. Se incepe cu supa de zarzavat strecurata, apoi piureul de legume - de cartofi, chiar amestecate in supa. Carnea si galbenusul de ou se introduc dupa 6 1/2 luni, ca si dovlecelul si bananele Cerealele la 7 luni. Carnea de pasare si ficatul la 7 luni.

elapaula
a raspuns acum 8 ani

In primul rand ar trebui sa discutati cu pediatrul dumneavoastra. Cerealele se pot introduce de la 4 luni si sunt speciale pentru bebe fara gluten, apoi incepeti cu supa strecurata de zarzavat si treptat incepeti sa pasati cate putin dintr-o leguma (morcov, apoi patrunjel urmatoarea saptamana si tot asa), in supa pana ajunge bebe sa pape pireu de legume. Atentie, insa, este permis numai un singur aliment nou pe saptamana. Incepeti si ii dati supa cate putin si cresteti treptat cantitatea, iar completare ii dati lapte. Cand ajunge bebe sa manance pireu de legume ii inlocuiti total masa si nu ii mai dati lapte. Apoi dupa ce ati inlocuit masa de amiaza, incepeti in sucul de fructe si ii pasati pulpa de fruct cate putin pana ajunge sa manance pireu de fructe si tot asa ii inlocuiti masa de lapte de dimineata de la ora 10:00 - 11:00 cu fructe amestecate cu cereale. Dupa sase luni este permis sa ii dati branza de vaci, biscuiti, galbenus de ou, iar dupa 7 luni ficat de pui.

Vezi intrebari din: