Cauta

Capul deformat. Trebuie sa merg la doctor?

Roceanu Georgiana a intrebat pe 05.09.2010

Ma numesc Georgiana, am un baietel de trei luni care are capul usor deformat intr-o parte. La nastere a avut o problema cu clavicula si a fost nevoit sa doarma pe o parte, desi acum il tot intoarcem si pe cealalta parte, capul nu isi revine la o forma normala. Credeti ca trebuie sa merg la un control?. Multumesc anticipat, as dori daca se poate sa primesc raspunsul d-voastra si pe adresa mea privata de mail. Ciobanu77@yahoo.com. Multumesc

2 raspunsuri

Ana
a raspuns acum 8 ani

Sper ca raspunsul la aceasta intrebare sa nu fie prea tarziu pentru baietelul dumeavoastra. In primul rand este bine sa alternati partile pe care doarme bebelusul; daca prefera doar o parte, faceti sul un prosop de baie si bagati-l pe sub cearsaful bebelusului astfel incat sa nu se poata rasuci pe partea contra indicata. In al doilea rand, ajuta mult si statul pe burtica la bebelusi incat el nu mai sta pe spate sau pe culcat pe o parte ca sa isi deformeze in continuare capul.


Dupa ce bebelusul incepe sa stea in fundulet, asta probabil dupa varsta de patru luni, deformarea la capusor se mai atenueaza. In al treilea rand, medical se pot face numai la recomandarea medicului pediatru "casti medicale" care se poarta permanent timp de cateva luni pt remodelarea formei capului atat timp cat frontanela nu este inchisa, iar copilul are cel putin sase luni.

In acest caz se face un CT scan al capului si se masoara forma capului cu un scanner medical care va determina parametrii cum trebuie facuta casca pt corectarea deformarii capului. Se fac apoi vizite medicale periodic pe perioada cat se poarta casca pentru a monitoriza progresul purtarii acesteia. Eu personal va recomand sa intrebati medicul pediatru ce trebuie facut in cazul dumneavoastra. Mult succes!

Georgiana
a raspuns acum 3 ani

Multumesc. Acum baietelul are 7 ani si este perfect sanatos! Problema s-a rezolvat de la sine! Numai bine!

Vezi intrebari din: