Cauta

Cand se administreaza Ca+ si Fe+ la bebelusi?

Ionica Maria a intrebat pe 02.12.2013

Buna ziua, dle doctor! As vrea sa stiu cand se poate administra Ca, Fe bebelusilor, numai in anumite cazuri sau la toti bebelusi?

Al meu are 9 saptamani. Cand il tin in bratele mele, vertical, cu capul pe umar si da din minute, ii pocnesc putin articulatiile: la omoplati, antebrat. Este o lipsa de calciu sau ceva normal?

Mai am o intrebare domnule doctor: am facut trecerea brusca, de la formula de lapte Humana 1 la Milumil 1, nu etapizat, fiinca fetita mea nu mai tolera acest lapte, asta am constatat eu, nu am mai mers la pediatra.

I-am administrat Debridat, de la 10 zile, cand se constipa, cand scaun moale, plangea dupa ce papa, nu a luat in greutate cat trebuia, are acum 5,2 kg, dar am facut-o de 4,1 (la externare a avut 3,8).

A avut si colici mult timp, balonare, etc, plangea dupa de manca, asta am observat cand, in timpul administrarii de lapte fara lactoza si mucilagiu orez, a luat in greutate, manca linistita, nu era agitata, dar, totusi seara plangea din cauza colicilor.

Pediatra mi-a dat numai retete si atat. Am mai discutat cu dumneavoastra, in legatura cu Debridatul si mi-ati zis sa-i schimb laptele. Tocmai ca peste 2 zile, nu i-am mai dat Debridat, tranzitul era bun si plangea cand manca.

I-am dat laptele fara lactoza, care mai era prin casa, apoi i-am luat Milumil si i-am dat brusc, nu progresiv, plangea foarte rau de vechiul lapte.

Vad ca fetita este bine, manca doarme, parca nici de colici nu mai plange, dar ma tot gandesc daca trecerea brusca ii afecteaza aparatul digestiv? Mentionez ca ii dau Bonisan 5pic/3/zi si debridat 10 ml/2/zi, se balonase foarte rau. Acum urmaresc daca acest lapte il tolereaza.

Va mai intreb, cat timp ii pot da Debridat si Bonisan, m-am gandit sa-i scot Debridatul, dupa reglarea tranzitului, iar cu Bonisanul sa raman pana la 3 luni, este bine? Ce-mi recomandati?

Va multumesc mult de tot, sunteti singurul care-mi ridicati moralul, in urma indicatiilor dumneavoastra. Dumnezeu sa va dea multa, multa sanatate! Profesionalismul si experienta isi spun cuvantul, pe langa generozitatea dumneavoastra. Mii de multumiri!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Fe* si Ca* se administreaza numai la indicatia medicului care examineaza bebele. Anemia feripriva este pe primul loc.

Ati procedat bine din moment ce totul intra in normal - observatiile dvs.

Cand incepeti diversificarea se vor rezolva toate aspectele.

Debridatul se da pe perioade scurte si numai la nevoie se reia.

Continuati cu acest lapte, caci se va obisnui + schimbarile prea dese nu sunt recomandate.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/