Cauta

Calice inferior de 6 mm la bebelus de 2 luni si jumatate.

karolai a intrebat pe 25.07.2014

Am un baietel de 2 luni si jumatate hranit doar cu lapte formula Nan 1. De aproape o luna are stari de greata si vomita in jet. De atunci am inceput sa-i dau Nan AR fiind suspect de reflux gastroesofagian si bebe a fost mai bine.

In ultima saptamana nu a mai luat deloc in greutate, motiv pentru care am incercat sa-i dau din nou Nan 1 cu care ne-am inteles destul de bine daca excludem faptul ca il cam constipa si a inceput sa vomite mult mai mult.

De cateva zile are momente cand nu mai vrea nici un fel de lapte, decat ceai, chiar daca ii este fomica. Cand vede biberonul cu lapte urla. Acum am facut o ecografie abdominala se pare ca nu este reflux, decat foarte multe gaze si rinichiul drept este un pic mai mare decat cel stang (cu 2mm) si sinus renal normal cu minima dilatatie bazinetala de 12,5mm si calice inferior 6 mm, fara alte dilatatii caliceale si fara imagini tipice de calcul.

Doctora mi-a spus sa-i fac un examen de urina sa nu aiba infectie urinara. Ce inseamna asta mai exact? Suntem programati luni la pediatra pentru alte analize de sange si urina. Pana atunci ni s-a recomandat sa schimbam formula de lapte cu Hipp Combiotic sau Milumil.

1 raspunsuri

Reteaua Medicala WELLBORN
a raspuns acum 6 ani

In legatura cu problema dumneavoastra sunt doua aspecte de discutat:

1. Alimentatia cu lapte praf - daca a fost bine o perioada scurta de timp si la un moment dat a inceput sa verse si sa nu mai ia in greutate trebuie facute niste analize de sange pentru a exclude o alergie la proteinele laptelui de vaca (formulele de lapte au la baza laptele de vaca). Aceasta simptomatologie ar putea fi determinata si de afectiunea renala.

2. Anomalia de la nivelul rinichiului – ar putea fi vorba de o hidronefroza, dar si aceasta trebuie confirmata prin alte investigatii pentru a se putea lua apoi cea mai buna decizie terapeutica. Doar o ecografie nu este suficienta. Si tot in legatura cu aceasta problema trebuie intr-adevar efectuate un sumar de urina si o urocultura.

Dr. Georgiana Jalba
Medic specialist pediatru

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/