Cauta

Buna ziua, spuneti-mi va rog, la un bebelus de 4 luni, pentru tuse uscata, stranut si nasuc infundat, ce masuri se pot lua? Ce medicament?

Mudrac a intrebat pe 01.02.2014

Buna ziua, domnule doctor. Avem si noi o problema cu bebelusul nostru de 4 luni si o saptamana. De ceva vreme am dubiu ca este racit, desi, la unele vizite la medicul de familie mi s-a spus ca nu are rosu in gat, ca nu se aude nimic la plamani. In ciuda acestui fapt copilasul, haraie din nasuc, parca e infundat nasul si se aude asa inabusit intre nas si gatut.

Pe langa asta stranuta (cel mai des dimineata si seara) si are o tusa seaca (ziua mai rar, dar dimineata si seara mai des). Precizez ca dimineata are si vocea mai ragusita.

Trebuie sa-i fac vaccinul de 4 luni si nu stim ce sa facem. Cu ce sa-l tratam? Va rugam foarte mult daca puteti dati-ne niste indicatii sau un sfat. Multumim frumos.

Cu respect, Mudrac O.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Daca medicul pediatru care examineaza bebele nu constata nimic deosebit, inseamna ca ambianta din locuinta pare sa fie cauza.

Temperatura si umiditatea din camera, vedeti temperatura camerei pe termometru si puneti vase cu apa rece pe sursele de caldura in scop de umidifiere a aerului, caci aerul uscat poate irita mucoasa nazala care determina tuse, nas infundat etc.

Adaugati, eventual picaturi in narine cu ser efedrinat.

Mudrac
a raspuns acum 6 ani

Va multumesc mult, domn doctor!

Cat priveste ambientul din casa, in camera unde sta copilasul avem intre 22-23,5 grade Celsius si umiditatea intre 58-63 % (cateodata 65%maxim).

Dumneavoastra ne puteti spune totusi care ar fi temperatura si umiditatea optima si daca mai este cazul de vas cu apa, va rugam mult!

Cu respect, O. Mudrac!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/