Cauta

Buna seara! Fetita mea are 3 luni si fontanela e aproape inchisa. Este normal?

Laura a intrebat pe 18.05.2016

Am citi pe forum ca Vigantol-ul e otrava curata pentru copii si inchide fontanela prea devreme si ca fontanela la 9 luni ar trebui sa se inchida normal! Fetita are 3 luni si este aproape inchisa.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

In mod normal, fontanelele se inchid treptat pe masura ce bebele creste in varsta, in scopul de a permite dezvoltarea, atat a creierului cat si a craniului.

Ultima fontanela, denumita anterioara-Bregmatica, se inchide pe la varsta de 18 luni.

Pentru a ajuta "metabolismul organismului" privind procesul de osificare si aface profilaxia rahitismului, la copil, toti nou nascutii primesc, in primul an de viata, ( in cazuri speciale, la indicat medicului, chiar mai mult - Vigantol".

In cazul si in situatia fetitei dvs, aspect descris de catre dvs, se impune un consult medical de catre un medic pediatru, singurul care poate aprecia realitaea si a hotara conduita de urmat.

Astept informatii asupra concluziilor, pentru a va putea ajuta in continuare!
Sanatate

Laura
a raspuns acum 4 ani

Va multumesc! Sper sa nu fie nimic grav, am administrat Vigantolul exact cum mi-a zis dr., dar aseara am vazut pe internet un link ca vigantol-ul nu se administreaza la copii tocmai pentru ca inchide fontanele prea repede.

Eu credeam ca este efectiv normal sa se inchida aproape toata asa repede, stiam ca durata inchiderii ajunge pana-n 9 luni, dar credeam ca la 3 luni n-ar fi nimic grav. Va multumesc pentru raspuns.

Marina
a raspuns acum 3 ani

Sunt in aceeasi situatie, iar pediatrul a recomandat consult neuroligic pt evitarea problemelor ulterioare.

La neurologie pediatrica, medicul ne-a spus ca nu e nicio problema ca fontanela e punctiforma, adica aproape inchisa.

Bebelusului i-a crescut capul normal. Si eu ii dau tot Vigantol, asta au recomandat cei de la maternitatea Regina Maria. Bebe are 4 luni.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/