Cauta

Bebelusul meu nu doarme mai mult de 2 ore odata.

Ayline a intrebat pe 18.12.2012

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Bebelusul meu, in varsta de 6 luni jumate, nu doarme mai mult de 2 ore legate. Se trezeste tipand, insa nu deschide ochii. Se calmeaza abia daca il pun la san. Mentionez ca nu m-am confruntat cu aceasta problema pana acum, fiindca l-am invatat diferenta dintre zi si noapte de la inceput (noaptea nu aprindeam becul, nu vorbeam, nu il schimbam, doar ii dadeam sa suga), iar el si-a reglat singur somnul in asa fel incat dormea cate 12 ore pe noapte. Ei bine, de vre-o saptamana se trezeste in fiecare noapte de cateva ori. Nu stiu care poate sa fie cauza. Banuiesc ca ar putea fi vorba de aparitia dentitiei, insa ne ameninta deja de mult timp cu asta si dintii vad ca nu mai apar si in afara de asta, singurul lucru la care ma mai pot gandi e Pavor-ul Nocturn, insa cred ca e prea mic pentru asta. Poate sa fie legat si de faptul ca nu prea avem succes cu diversificarea alimentatiei? Pana acum a baut doar lapte de la san. Alte simptome nu are. E foarte energic-de la 5 luni merge de-a busilea, se ridica in picioare de toate mobilele, e fericit, (plange destul de rar, iar de cateva saptamani ma striga cand are o problema-zice mama) atmosfera din casa e una buna. Nu stiu ce sa mai fac, fiindca sunt obosita peste masura, chiar nefunctionala. El nu pare obosit, insa mi se pare ca a mai slabit, insa poate sa coincida cu faptul ca a mai crescut, ca face multa miscare. Nu stiu ce sa cred.
Va multumesc anticipat.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Medicul de familie sau pediatrul sa examineze copilul si daca totul este in ordine, verificati daca ultima masa de seara este suficienta calitativ si cantitativ, poate nu suge suficient, verificati compozitia alimentatiei din diversificare in functie de varsta 6 luni. Faceti proba cantarului inainte si dupa suptul de la ultima masa de seara.

gabriella07
a raspuns acum 7 ani

De la 5 luni merge de-a busilea? Esti sigura? Scuza-ma ca intreb, dar mi se pare de necrezut, fetita mea are 5 luni peste 2 zile, si nu sta nici in fundulet, dar mai sa mearga de-a busilea?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/