Cauta

Bebelusul meu de aproape 8 luni refuza mancarea, vrea doar laptic.

Ana-Roxana a intrebat pe 13.12.2013

Bebelusul meu de aproape 8 luni nu prea vrea sa manance mancare (nici fructe, nici legume). A avut o perioada de vreo 2 saptamani in care manca la ora 7:30 - 150ml lapte, iar la ora 11:00 manca un mar si o para dupa aceea la ora 13 manca 150 de laptic, la ora 16 aprox. 100g mancare de legume la ora 20 manca 150ml laptic si la ora 22:30 manca 250ml laptic.

Acum nu mai vrea decat laptic. De vreo 4 zile am vazut ca sunt semne sa iasa inca 2 dintisori. Este posibil sa nu vrea mancarica din cauza dintisoriilor? Daca nu vrea mancarica este posibil sa devina anemic? Ii dau lapte Milumil.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Este foarte probabil ca motivul sa fie eruptia dentara, respectiv sensibilitatea dureroasa a gingiilor inflamate.

Pentru aceasta, aplicati gel pentru gingii, de 2-3 ori pe zi, pentru diminuarea acestor fenomene.

Bebele are greutate peste media normala a bebelusilor de 1 an si talia de 70 cm corespunde pentru cei de varsta de 1 an.

La varsta de 8 luni poate primi si derivatele laptelui ( branza, iaurt cu cereale ), iar de la masa de pranz sa nu lipseacca supa de zarzavat si piureul de legume. Chiar daca refuza unele alimente, incercati treptat ficat de pui si carne de pasare bine pasierata amestecate-combinate cu orice supe.

Va trebuie multa rabdare, dar cu multa diplomatie si perseverenta se va obisnui. Nu va temeti de anemie, caci bebe este foarte bine dezvoltat.

Ana-Roxana
a raspuns acum 6 ani

Am uitat sa mentionez ca bebele s-a nascut la 8 luni si jumatate cu greutatea de 3,7 kg si de cm, iar la 7 luni avea 10 kg si 70 cm.

Ana.Roxana
a raspuns acum 6 ani

Va multumesc mult pentru raspuns. Ati avut dreptate in legatura cu dintisorii. Dar mai am o intrebare. La 5 luni fara o saptamana a avut 2 dintisori jos, iar acum 2 zile au inceput sa-i iasa caninii (acum are aproape 8 luni), iar de vreo saptamana e gingia alba si umflata sus la mijlocul gingiei, semn ca ar mai iesii doi dintisori.

Intrebarea mea e urmatoarea: e normal sa-i iasa caninii atat de repede? Sa-i iasa inainte la ceilalti dintisori de sus?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/