Cauta

Bebelusul meu de 5 luni mananca ciorbita. Este bine?

caty06 a intrebat pe 18.04.2013

Am un baietel de 5 luni, alaptat la san. Am inceput diversificarea, insa nu doreste sa manance ceea ce este indicat pentru inceputul diversificarii. Ii place ciorbita facuta pentru noi, fripturica. Trebuie sa ma ingrijorez. Are 9 kg si 63 cm.

3 raspunsuri

alynutza79
a raspuns acum 7 ani

Chiar daca nu accepta anumite alimente, trebuie totusi tinut cont de varsta pe care o are si adaptate mancarurile pentru bebe (evitarea afumaturilor, sarii, prajelilor, mezelurilor), pentru friptura e mult prea mic, nici dinti nu are, cu ce s-o mestece? Insistati cu supele bogate in legume, sucuri naturale, fructe pasate, lactate.

caty06
a raspuns acum 7 ani

Mananca decat sosul de la fripturica si il amestec cu piure de cartofi, nu mananca bucatica, si deja avem 2 dintisori.

Am incercat in fel si chip sa manance ceea ce trebuie, dar nu vrea imi vomita, morcovul nu il vrea sub nicio forma.

alynutza79
a raspuns acum 7 ani

Nu trebuie obligat sa manance ce nu vrea, dar daca vezi ca nu accepta o anumita mancare, evit-o 2-3 saptamani si incearca iar. Gateste-i mult la cuptor, prin fierbere, la abur. Chiar daca are doi dinti, e mult prea greu pentru el sa manance orice nu este pasat, la varsta asta.

E mult prea mic de asemenea pentru sosuri, mai tarziu poate avea probleme cu stomacul, cu excesul de greutate, nu ciorbele reprezinta o problema, ci restul mancarurilor, care ar trebui sa contina lactate si fructe.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/