Cauta

Bebelusul meu de 11 luni face diaree.

carmen a intrebat pe 12.03.2013

Medicul mi-a recomandat Eubiotic, dar nicio schimbare. Ii dau orez, morcov, iaurt. Inca il alaptez.

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Un copil cu stare de sanatate modificata trebuie vazut de un medic, stabilitata conditia clinica si administrat un tratament.

Din cate inteleg a fost vazut de medic care a recomandat un tratament si un regim, insa starea copilului nu s-a ameliorat. Indicat este astfel sa il revada acelasi medic care, comparand cele doua momente de evaluare, poate lua o decizie in consecinta si modificarea tratamentului si regimului daca este nevoie.

In cazul diareei sunt inportante mai multe aspecte: de cat timp are diaree?; cate scaune/zi?; ce aspect au scaunele - cu mucozitati, cu striuri de sange?; ce alte simptome mai are - febra, varsaturi?; mai este altcineva in familie cu diaree?

Daca el face scaune modificate fara elemente patologice (mucozitati sau striuri de sange) si nu are febra ii puteti da Smecta 1 plic/zi (in 1-2 prize) pana la normalizarea scaunelor (7 zile max) si Debridat 3 mlx3/zi, 7-14 zile.

Regimul este foarte important, astfel pana se normalizeaza scaunele va putea manca: paine prajita, covrigei simpli, ceai plante - tei, menta sunatoare, supa radacinoase - patrunjel, morcov, pastarnac, fara cartof, rosii, ceapa, ardei; carne pui sau vita fiarta, orez fiert, mar copt, branzica de vaci, paste; FARA legume si fructe crude; FARA iaurt sau lapte (cu exceptia laptelui matern).

Puteti continua in a-i da san. Insa daca exista si alte modificari asa cum am precizat mai sus mergeti la medicul care l-a vazut la debutul bolii.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/